Diari La Veu del País Valencià
La democràcia directa de Compromís exigeix al govern que revise el model energètic
RedactaVeu / Madrid

La iniciativa ha estat oberta a tots els afiliats i simpatitzants de Compromís i d’Equo, i a la ciutadania en general, que ha pogut registrar-se a través de la web www.congresotransparente.com.

Mitjançant aquesta web es preguntava a la ciutadania sobre el vot del diputat de Compromís, Joan Baldoví, que haurà de fer hui al Congrés dels Diputats quan es debaten les esmenes a la totalitat d’aquesta llei.

Per a contribuir també a la divulgació de la situació del sector elèctric a l’Estat s’articulava la votació al voltant de quatre blocs sobre els aspectes més significatius de la proposta de reforma del sector elèctric.

Els resultats han sigut els següents:

1 FIXACIÓ DE PREUS. Consideres motiu per a presentar esmena a la totalitat que no s’aborde el sistema de fixació de preus de l’electricitat en el projecte de llei del govern?

Sí (2030 vots, 97.78%)

No (46 vots, 2,22%)

2 RENOVABLES. Consideres que cal presentar una esmena a la totalitat del projecte de llei del govern per les traves que estableix a les renovables?

Sí (2072 vots, 99.62%)

No (8 vots, 0,38%)

3 AUTOCONSUM. Consideres que les condicions i traves que s’estableixen en la llei per a l’Autoconsum justifiquen l’esmena a la totalitat?

Sí (2038 vots, 97.89%)

No (44 vots, 2,11%)

4 MARQUE ECONÒMIC FINANCER. Consideres que haguera sigut necessari una auditoria de costos sobre el dèficit de tarifa com a pas previ a l’elaboració d’aquesta llei?

Sí (2065 vots, 99.23%)

No (16 vots, 0,77%)

Per això, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha anunciat aquest matí en el Congrés el resultat de la votació i la seua intenció de votar en contra d’aquesta norma que consolida l’oligopoli i penalitza les renovables i la ciutadania.

Així mateix, els organitzadors d’aquesta iniciativa de democràcia directa han ressaltat la importància d’aquesta iniciativa ja que amb petits gestos com aquest s’estan donant importants passos cap a una democràcia més participativa, en la qual la ciutadania no es limita a votar cada quatre anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa