Diari La Veu del País Valencià
Torna a l’Octubre de València el cicle ‘Escriptors al Terrat’
RedactaVeu / València

Aquest dijous torna a l’Octubre de València el cicle organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Octubre CC, Escriptors al Terrat que consisteix en un recital i un col·loqui de la mà dels escriptors. En aquesta ocasió els autors convidats són de la Vall d’Albaida i de la mateixa generació: Toni Espí i Joan Olivares.

Antoni Espí (Bèlgida, 1956) treballa a l’IES Dr. Simarro de Xàtiva i a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València de professor de llengua i literatura catalanes. De jove va treballar al camp, a la sarga i a una pirotècnia.

Ha publicat, juntament amb Joan Olivares, la novel·la juvenil El regne d’Albaríssia (1999). És autor del llibre de contes Niu de corbs en blanc i negre (2003). En poesia ha publicat els reculls Reconstrucció (2007), Premi Ciutat de Tarragona 2006, i El grum i la morca, Premi Joan Perucho-Vila d’Ascó 2013. És autor de nombrosos llibres de text de secundària, entre els quals Vicent Andrés Estellés: cronista de records i d’esperances (2013), elaborat conjuntament amb Tomàs Llopis i Isidre Crespo.

Joan Olivares (Otos, 1956). És professor de matemàtiques i gnomonista (dissenyador i estudiós dels rellotges de sol), tema sobre el qual ha escrit diversos llibres i articles.

Ha publicat, juntament amb Toni Espí, la novel·la juvenil El regne d’Albaríssia (1999). És autor de cinc novel·les: Dies de verema (1997), Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida; Vespres de sang (2000), Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira; L’estrep (2005), Premi Octubre-Andròmina de narrativa; Pana negra (2008), Premi de novel·la Constantí Llombart de València, i Pell de pruna (2008), Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida. El 2012 publicà el llibre de narrativa breu Ultratge. També ha escrit diversos contes infantils.

‘Escriptors al Terrat’ se celebra sempre l’últim dijous de cada mes, a les 19.30 hores, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Sant Ferran, 12, València).

Comparteix

Icona de pantalla completa