Diari La Veu del País Valencià
Carles Santos presenta la renúncia al Consell Valencià de Cultura
Europa Press / València

La situació havia causat malestar entre els integrants del CVC. Un exemple, el del president de la comissió de Ciències, Martín Quirós, qui va arribar a reconéixer que existia “un problema” amb Carles Santos, al qual es va referir com “el senyor del piano”. “Ha passat com un llamp: vingué a recollir la seua medalla i se’n va anar a tocar el piano”, ha dit el conseller.

El passat 30 de setembre, el mateix president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, va comunicar a la resta de consellers que havia escrit una carta a Santos en què li recordava el seu “deure” d’assistir a les reunions i activitats de l’òrgan consultiu, segons estableix el reglament de la institució. I va afegir: “Ja veurem si contesta”.

Aquesta vegada, la demanda del CVC al músic sí ha tingut efecte, ja que Santos va remetre a començament d’aquest mes una missiva en què justifica la seua renúncia a causa de la seua agenda de treball.

La dimissió deixa el nombre de membres de l’organisme en 18, després dels abandonaments anteriors d’Elena Negueroles, que se’n va anar esgrimint “motius personals”, i Francisco Moreno, qui en el seu comiat va lamentar que la llavors Conselleria de Turisme, Cultura i Esport “no mostrara interés als informes i les recomanacions que li arribaven de l’organisme assessor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa