Diari La Veu del País Valencià
La FSMCV demana que totes les competències musicals vagen a Educació
RedactaVeu / Algemesí

El III Congrés, que va començar al gener amb una conferència de l’exministra de cultura de Colòmbia Paula Marcela Moreno, és un espai obert a la participació i discussió que se celebra cada deu anys i servirà per a completar la fase de diagnòstic del pla estratègic. El director acadèmic Pau Rausell planteja, sense que açò supose abandonar l’essencial, tres eixos per a definir uns escenaris no excloents a les societats musicals: bàsica, dedicació exclusiva a la música des del voluntarisme; serveis, obertura a altres àmbits d’actuació; i creativa, oberta a la innovació en tots els àmbits. Una enquesta revelarà les preferències del col·lectiu i quin percentatge d’aquestes tendències haurien de formar part del projecte de futur.

Rausell, de l’àrea de Recerca en Economia de la Cultura i Turisme de la Universitat de València (Econcult), en la seua anàlisi, ha exposat els “vectors de tensió” entre les dinàmiques de treball i la planificació d’aquest col·lectiu que es mou entre el voluntarisme i la professionalització de certes àrees. En aquest sentit, un 51% creu que contractar un gestor cultural és una bona idea perquè generaria recursos addicionals per a finançar-se, un 19% ho fia al fet que es tinga pressupost per a açò i només un 8% no creu que siga necessari i que cal continuar amb una gestió amateur. El congrés va habilitar un espai virtual www.congresocietatsmusicals.eu de debat amb aportacions de diferents persones en format audiovisual.

L’assemblea general ha ratificat l’acord del seu consell intercomarcal per a sol·licitar al President de la Generalitat, Alberto Fabra, el canvi de competències de les societats musicals de la conselleria de Governació i Justícia a la d’Educació, Cultura i Esport, ha aprovat l’exercici 2012 i el pressupost per a 2014.

La Societat Musical d’Algemesí, que va celebrar el seu 175 aniversari en 2011, donarà pas a la Societat Musical Ruperto Chapí de Villena que albergarà la 46ª assemblea general de la FSMCV en 2014 després de guanyar la candidatura a la Societat Unió Musical d’Almoradí i a la Agrupació Musical de Pego en una atapeïda votació.

La FSMCV ha lliurat pel seu 50é aniversari les medalles de bronze a la societat musical Santa Catalina de Llaures dels Oms. Així mateix, va reconéixer la labor dels presidents comarcals anteriors.

La Muixeranga i 1.100 músics

La 45ª assemblea general de la FSMCV va reunir, ahir a Algemesí, a 1.100 músics de 19 societats musicals de la comarca de la Ribera Alta que van interpretar la Muixeranga amb la Colla de Dolçainers d’Algemesí i la Colla de l’Escola Municipal de Tabalet i Dolçaina mentre els balls de la Muixeranga i Nova Muixeranga alçaven les seues torres humanes a la plaça Major.

Comparteix

Icona de pantalla completa