Diari La Veu del País Valencià
Alcoi participa a l’edició de ‘Vicent Andrés Estellés, la veu del teu poble’
RedactaVeu / Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi participa, junt a la Federació Escola Valenciana, en l’edició del projecte educatiu ‘Vicent Andrés Estellés, la veu del teu poble’. Es tracta d’un DVD editat per la Universitat d’Alacant a través del vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística que recopila materials didàctics destinats a l’àmbit educatiu i que han estat elaborats pels alcoians Susanna Francés i Vicent Luna. Segons Josep Ochoa, director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la Universitat d’Alacant, “des de la Universitat d’Alacant volem destacar una volta més el nostre compromís per promocionar la cultura valenciana i acostar un poeta universal com Vicent Andrés Estellés a tot el món educatiu”.

Segons el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo, “des de l’Ajuntament hem commemorat enguany Vicent Andrés Estellés en el marc de l’Any Estellés i ho hem fet amb vàries actuacions com la recepció a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o la inauguració de la plaça Estellés. Amb l’edició d’aquest material educatiu volem apropar la figura del poeta de Burjassot a un altre àmbit com és l’educatiu”.

Aquest recull proposa una sèrie de materials curriculars per treballar a l’aula la figura del poeta Vicent Andrés Estellés en tots els nivells, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat. En concret, ací es recullen quaderns didàctics per al professorat i l’alumnat, contes, presentacions en power point, auques, l’audiovisual Història estellesiana dels valencians, així com una sèrie de poemes dedicats a Estellés per part de poetes i poetesses valencians, com ara el murer Joan Jordà i els alcoians Jordi Botella i Manel Rodríguez-Castelló.

Segons Susanna Francés, “hem dedicat dos cursos acadèmics a aquest treball, un bon grapat d’hores, posant tota la nostra experiència didàctica i coneixements al servei d’aquest projecte, i per aportar eines de treball a l’Escola Valenciana. Des del primer moment, en la recerca d’informació i en la lectura de l’obra del poeta de Burjassot, Estellés ens va captivar. Ens ha captivat l’Estellés sensual, lluitador, apassionat de la vida i de les coses quotidianes, el poeta enamorat bojament del seu país, orgullós de parlar en català. Ens ha fascinat el seu compromís amb el poble i la seua idea molt clara d’arribar a tothom, la seua obsessió, com a bon periodista, de contar-ho tot i deixar-ne constància. El nostre principal objectiu ha estat el de facilitar al professorat i a l’alumnat un gran ventall de possibles activitats”.

En aquest sentit, Vicent Luna indica que “com en tot projecte, sempre hi ha un grapat de persones que gràcies al seu esforç i a la seua desinteressada col·laboració fan possible que una idea inicial acabe sent una realitat. En el nostre cas, ‘Vicent Andrés Estellés, la veu del teu poble’, ha estat possible gràcies a l’amic i professor Vicent Brotons que ens suggerí la idea; a Escola Valenciana que assumí el projecte; a Sílvia Faus per les precioses il·lustracions i maquetació; a Cato i Alka pel seu magnífic treball en l’audiovisual; als poetes Maria Josep Escrivà, Joan Jordà, Jordi Botella, Vicent Berenguer, Isabel Garcia Canet, Manel Rodríguez-Castelló, Jaume Pérez Montaner i Josep Piera per haver-nos escrit un poema sobre Estellés; a l’Ajuntament d’Alcoi, en especial als regidors Manolo Gomicia i Jordi Tormo, que des del primer moment donaren suport al projecte i, finalment, a la Universitat d’Alacant, especialment a Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, que assumí l’edició i distribució dels materials, en format DVD, a tots els centres educatius de les comarques d’Alacant. A tots ells, i a altres persones que també han posat el seu granet de sorra, el nostre agraïment“.

Comparteix

Icona de pantalla completa