Diari La Veu del País Valencià
La Colla Verda continua treballant Entre la Terra i la Mar

RedactaVeu / Sagunt

Després de mamprendre amb les activitats de la tardor amb una jornada de recol·lecció de llavors de flora dunar a la platja d’Almardà (Sagunt, Camp de Morvedre), la Colla Verda participà, el passat dissabte 19 d’octubre, en una nova activitat per a millorar la biodiversitat del litoral de la capital del Camp de Morvedre. Concretament, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, protagonitzà una plantació de vegetació dunar a la platja del Port de Sagunt.

Més de 50 voluntaris participaren en aquesta activitat, que va permetre pintar de verd les dunes de la platja amb plantons de diferents espècies autòctones, com per exemple apegalosa (Ononis natrix), lliri de mar (Pancratium maritimum), violer de mar (Malcolmia littorea), equinòfora (Echinophora spinosa)… A més a més, els voluntaris també van eliminar de la platja del Port de Sagunt una gran quantitat de Xanthium strumarium, una espècie exòtica invasora que posa en perill la conservació de la nostra vegetació autòctona litoral.

Aquesta plantació de flora dunar és la segona activitat que realitza la Colla Verda després de l’estiu i forma part del projecte “Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja”. El projecte, que compta amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, és una iniciativa d’AE-Agró per a conservar i posar en valors els tresors naturals de diferents platges valencianes i, durant els pròxims mesos, tindrà a la Colla Verda com a gran protagonista.

A més a més de les dues actuacions realitzades ja per a vetlar per les platges de Sagunt, el pròxim mes de novembre la Colla Verda convocarà dos voluntariats més. El primer serà el dissabte 9 de novembre, quan els voluntaris netejaran el Delta del Riu Palància. I el segon, el dissabte 23, quan la Colla Verda realitzarà una actuació per a protegir les dunes de la platja del Port de Sagunt.

Més informació per a participar ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa