Diari La Veu del País Valencià
Les Corts reclamen per unanimitat el tancament de la plataforma Castor
ACN / València

El text demana responsabilitat a l’empresa i a les autoritats que varen aprovar el projecte en cas que es confirmara que la injecció de gas ha provocat els sismes. La resolució considera que no es pot garantir la seguretat ciutadana si es posa de nou en funcionament la planta perquè es podrien reproduir nous sismes.

Tots els grups han acordat una esmena transaccional després d’una proposició no de llei presentada pel PP i dues esmenes de Compromís i Esquerra Unida del País Valencià. El text dels populars instava a donar suport a la paralització indefinida del projecte impulsada pel Govern espanyol mentre no hi haja seguretat, mentre que Compromís i EUPV exigien el seu tancament definitiu. 



La diputada d’EUPV, Marina Albiol, ha lamentat durant el seu discurs que tan PP com PSPV-PSOE s’hagin retret les culpes sobre la responsabilitat de la instal·lació de la plataforma, “que mai s’hauria d’haver instal·lat”. Albiol ha recordat l’oposició dels seu grup al projecte des de 2008.

Per la seua banda, el diputat del PP Mariano Castejón ha atribuït la declaració d’impacte ambiental al govern socialista i ha defensat que si es determina que no és segur, el Castor haurà de tancar. Castejón subordina el tancament i desmantellament als estudis previs que demostren que el magatzem no és segur per a la població. 



El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha defensat un acord per exigir el tancament i desmantellament del Castor, i ha convidat el PP a sumar-s’hi tal com han fet en altres institucions com la Diputació de Castelló.

Francesc Signes: “És el que la societat i els municipis afectats estaven esperant”

Respecte al grup socialista, el parlamentari Francesc Signes, que ha intervingut després de tancar-se l’acord unànime, ha valorat que hi haja hagut consens sobre esta qüestió que, segons la seua opinió, és “el que la societat i els municipis afectats estaven esperant”. Per esta raó, ha agraït a tots els grups “este exercici de responsabilitat política”, i ha ressaltat que “no hi ha interés econòmic o empresarial que estiga per damunt de l’interés de les persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa