Diari La Veu del País Valencià
Sueca celebra una setmana d’actes dedicada a Estellés
RedactaVeu / Sueca

Dimarts a la vesprada, a l’Espai Moret de la sala Els Porxets, va tindre lloc la presentació del llibre La vida comptada a un nen del veïnat, de Vicent Andrés Estellés, dins dels actes que, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), han organitzat al llarg d’aquesta setmana per a commemorar el 20 aniversari de la mort de l’escriptor. Sueca ha volgut així sumar-se, com altres poblacions del País, a aquest aniversari que s’està celebrant durant tot l’any amb una sèrie d’activitats culturals entorn de la figura d’Estellés, nomenat ‘Escriptor de l’any’ per l’AVL.

Ricard Peris i Víctor G. Labrado van ser els encarregats de realitzar la presentació del llibre d’Estellés, en un acte que va comptar amb la presència també del regidor de Cultura, Josep Navarro. “Pense que la poesia és una arma carregada de futur i és necessari que els nostres xiquets i xiquetes aprenguen a utilitzar-la. És per això que donem la posibilitat als col·legis que ho desitgen perquè puguen treballar Estellés a l’aula. Hem presentat el llibre La vida comptada a un nen del veïnat i la seua guia didàctica per a facilitar el treball dels mestres. Espere que siga una eina útil per a donar a conéixer un dels millors poetes valencians de tots els temps”, ha afirmat el regidor de Cultura, Josep Navarro.

A més, des de dilluns passat, la sala Espai Moret acull l’exposició itinerant de l’AVL ‘Vicent Andrés Estellés. Cronista de records i d’esperances’, que podrà visitar-se fins al diumenge 27 d’octubre, de 19 a 21 hores. El programa d’actes va continuar ahir amb la presentació i recital, a partir de l’Inventari Clement de Gandia, d’Estellés, a càrrec de Mª Josep Escrivà i Josep Lluís Roig, d’Edicions 96.

Per a hui dijous 24, s’ha programat l’acte institucional, a partir de les 20 hores, en el qual participaran autoritats de la comarca, que realitzaran una visita a l’exposició. A continuació, s’oferirà una conferència sobre Estellés a càrrec d’Honorat Ros, membre de l’AVL. Seguidament, intervindran el president de l’AVL, Ramon Ferrer; el regidor de Cultura, Josep Navarro; i l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo. En l’acte, es realitzarà també una lectura dels poemes: Xúquer, A Joan Fuster, Serrano, Sueca i El Perelló. El divendres 25, a les 19:30 hores, s’oferirà un concert-recital Vicent Andrés Estellés, amb Bertomeu i Pau Alabajos. I, el dissabte 26, conclourà la Setmana Estellés amb la representació de l’espectacle Recordant Estellés, a càrrec dels alumnes del Taller Municipal de Teatre, a partir de les 20 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa