Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València aprova per unanimitat dir no al ‘fracking’
RedactaVeu / València

El ple de la Diputació de València ha aprovat per unanimitat una proposta d’Esquerra Unida per instar el Consell a declarar el País Valencià “territori lliure de fracking”, a més de demandar la paralització de tot permís concedit i la no concessió de nous. La proposta també insta el Govern central a regular la seua prohibició en tot el territori estatal. “És un gran pas. I esperem que el Consell escolte atentament aquesta votació i prenga nota per seguir pel mateix camí” ha assenyalat la diputada provincial d’EUPV Rosa Pérez Garijo, després d’aconseguir l’acord sobre la seua proposta.

Per a Pérez Garijo, “no es tracta d’un plantejament del nostre grup simplement, sinó d’una resposta conjunta de tota la Diputació de València, que escolta els municipis i els seus ciutadans i ciutadanes, davant unes pràctiques que suposarien una destrucció molt important de recursos mediambientals, amb una afecció molt directa sobre punts claus de la nostra economia com el turisme o l’agricultura exportadora”, ha destacat.

La diputada d’esquerres ha assenyalat que l’interés econòmic “no pot estar per davant del benestar de les persones i per sobre de la conservació mediambiental. No volem ni aigües contaminades, ni paisatges completament arrasats per una pràctica tan destructiva, ni haver de viure especulant amb el risc sísmic associat que aquesta pràctica comporta”.

Esquerra Unida insta ara Fabra a “decidir a qui vol escoltar, si la seua ciutadania, expressada ja a través de dues Diputacions provincials governades pel seu partit, o a un dels ministres estatals que semblen tenir un control especial sobre els drets dels valencians i valencianes. Fabra ha de decidir si representa els valencians i valencianes o és, simplement, un delegat privat més del govern estatal i els seus interessos”, apunta Pérez Garijo.

Comparteix

Icona de pantalla completa