Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia demana la nul·litat de l’ERO de RTVV per ‘irregularitats’
Europa Press / València

El fiscal s’ha pronunciat en aquests termes en el torn de conclusions durant el judici celebrat al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) per l’ERO en RTVV, i que ha quedat vist per a sentència.

El ministeri públic ha demanat la nul·litat de l’ERO per ‘irregularitats’ en el procediment i possible vulneració de drets fonamentals. Així, entén que s’ha produït “una alteració de la llista d’afectats i afectacions de no afectats i desafectació de no afectats” i tot això “amb criteris subjectius”. Així, “es desprén discriminació dels treballadors que figuraven a la llista inicial”. “Hi ha tracte discriminatori”, ha asseverat.

Alhora, s’ha referit als informes elaborat per PriceWhaterhouse i ha afirmat que quan es va presentar l’any 2012, una vegada iniciat el període de consulta, “faltava l’apartat principal, que era el cost d’externalització”, una cosa que es va lliurar dies després del requeriment dels representants dels treballadors i de l’autoritat laboral.

Per la seua banda, l’advocat de RTVV, Fernando Crespo, ha afirmat que dubta que en molts procediments “s’hi haja adoptat tantes cauteles” com en aquest, en què, segons ha ressaltat, “s’ha complit plenament amb allò previst a la llei”. Crespo, qui ha reiterat que es pot fer una televisió “eficient” amb 676 persones -l’ERO va afectar inicialment 1.198 treballadors-, ha assenyalat que s’han complit els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en valorar-se en els criteris de selecció la titulació dels treballadors, l’absentisme, la capacitació per al treball o la baremació dels títols de cadascun.

D’altra banda, ha insistit en la causa econòmica per a executar l’ERO, “que no ha estat desacreditada en cap de les proves”, conforme als comptes anuals, les auditades i les de l’any 2012, que “posen de manifest que la situació negativa s’ha seguit produint en les tres entitats i en el grup sense distinció. L’empresa era inviable”, ha puntualitzat.

Sobre aquest aspecte també ha aclarit que “no és cert que l’endeutament estiga en la Generalitat, si no en l’ens que està en liquidació, perquè els bancs no accepten la subrogació en els préstecs”. A més, Crespo ha indicat, respecte al tema econòmic, que tot i que es tracte del sector públic, “el paper no ho aguanta tot”. “Els diners no s’inventen, procedeix d’algun costat i és un bé escàs que cal gestionar baix el principi d’eficàcia”, ha postil·lat.

>

El fiscal demana la nul·litat de l’ERO de RTVV per vulneració dels drets fonamentals

Comparteix

Icona de pantalla completa