Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix a Bonig que paralitze la destrucció de la Serra Escalona
RedactaVeu / València

El parlamentari autonòmic, Lluís Torró (EUPV) ha recordat que es tracta d’una zona protegida per la Unió Europea com a LIC i ZEPA i ha demanat a la Conselleria que inicie els expedients de sanció i de restauració ambiental procedents.

“Ho ha demostrat amb l’ERO de Vaersa i amb la política privatitzadora d’aprofitament forestal. Per a Bonig, són espais verges d’on es poden traure beneficis econòmics privats i en sòl protegit es dedica a fer negocis que no sabem exactament quina finalitat tenen”, critica Torró qui recorda que aquest tipus de projectes “no tenen ni la més mínima utilitat pública”.

Torró ha recordat que s’està pendent de l’aprovació del PORN: “l’espai on estan actuant està protegit i està dins de l’àrea proposada per la Generalitat Valenciana dins del pla d’ordenació de recursos naturals”.

A més, el diputat de la formació d’esquerres també ha recordat que la zona de la Serra Escalona “està dins del catàleg de zones protegides de la xarxa Natura 2000 i, per tant, teòricament estarà protegida per a evitar, precisament, aquest tipus d’actuacions”.

“En realitat l’actuació de Bonig dóna peu a fets consumats per a després urbanitzar els terrenys”, ha advertit Torró.

Finalment, el diputat d’esquerres ha denunciat que ja han passat set anys des que el Consell iniciés el procediment per a declarar Escalona com a Parc Natural sense que s’hi haja declarat. “Eixa declaració hauria de ser la primera prioritat de la Conselleria en matèria de protecció d’espais naturals”, conclou Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa