Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de RTVV reclamen al judici que l’ERO siga nul
ACN / València

Els advocats dels acomiadats per l’ERO a RTVV, iniciat fa més d’un any, consideren que ha hagut “mala fe negociadora” per part de l’empresa en el procés. L’advocada de CC.OO, Rosa González, ha dit que en cap moment es va conéixer l’informe auditor encarregat a l’empresa Price Waterhouse Cooper ni es varen donar detalls dels estalvis que suposarien els acomiadaments.

González ha afegit que l’ERO es va tramitar abans de conéixer el nou contracte-programa de RTVV i un “endarreriment innaceptable” en la comunicació dels acomiadats, generant situació d’inestabilitat i incertesa en els treballadors. 



Igualment, han denunciat l’arbitrarietat del procés i que ni el fet de tenir una plaça per oposició ni l’antiguitat es valoraren en el procés d’acomiadament dels treballadors. Pel que fa a la indemnització, els treballadors reclamen 45 dies per any treballat, tal com està al conveni anterior a l’ERO.



El lletrat d’Intersindical Valenciana, Rafael Martínez, ha dit que l’ERO no acredita cap causa legal, organitzativa, productiva o tècnica i que “la sobredimensió” es produeix des de fa molts anys sense que s’haja deixat de contractar. Martínez ha afegit que en cap moment es varen facilitar els estalvis que suposava externalitzar els serveis. 



Per contra, l’advocat que defensa RTVV a la causa, Fernando Crespo, ha demanat que l’ERO siga considerat “ajustat a dret” i ha recolzat la seua intervenció en la situació econòmica, que ha qualificat de “desastrosa”. Crespo ha afegit en un moment de la seua intervenció que la viabilitat del País Valencià “estava en joc” en aquest ERO. 



El representant legal ha afegit que la plantilla estava sobredimensionada i que en aquest moment, amb 676 treballadors i un pressupost de 7 MEUR menys, RTVV és viable. A més, ha afegit que amb aquesta plantilla es pot fer la mateixa televisió “i més directes”. En aquest sentit ha justificat que la millora tecnològica permet que els mitjans tinguen menys periodistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa