Diari La Veu del País Valencià
Els estudiants de la UJI suspenen la festa de benvinguda per a destinar els diners a beques
EFE / Castelló

Així ho ha explicat Sandra Leiva, portaveu del Consell de l’Estudiantat, qui ha assegurat que “no és lògic” celebrar aquesta festa “en un moment com l’actual. L’any passat ja vam tenir moltes dificultats per a organitzar la Festa de benvinguda i enguany seria més complicat perquè se’ns ha retallat encara més el pressupost -entorn d’un 48%- per la qual cosa ara volem dedicar els nostres esforços a coses més importants”, ha indicat.



Leiva ha recordat que en 2012, al Consell de l’Estudiantat, li van assignar una partida de 80.000 euros, que en aquest 2013 ha caigut “fins als 42.000 euros”. L’objectiu de l’òrgan estudiantil és el de “estalviar els màxims diners possibles d’aquest pressupost” i aprofitar la convocatòria d’ajudes que eixirà en els pròxims mesos per a incloure una línia de beques per al pagament de matrícula.

No obstant açò, el Consell no sap encara si s’unirà a la convocatòria que publicarà en breu el Vicerectorat, “com vam fer l’any passat, que es van destinar 500 beques a alumnat de primer curs i més de 400 a estudiants de segon i posteriors”.



Enguany, el Consell de l’Estudiantat de la UJI vol incidir en les ajudes a la matrícula per a l’alumnat de segon curs de grau d’ara endavant, perquè han detectat que “és ací on es multiplica el preu dels crèdits sobre el cost base”, ha indicat Leiva.



“Els universitaris poden arribar a pagar fins a 500 euros per una assignatura, i el preu del curs pot pujar, fàcilment, fins als 2.500 euros”, ha lamentat. Malgrat la suspensió de la festa de benvinguda, els actes culturals i lúdics programats en el campus per a la resta de la setmana -del 28 al 31 d’octubre- es mantenen.


De moment, la proposta de retirar l’esdeveniment no ha trobat crítiques. “No ens han arribat queixes, almenys de forma oficial, i tampoc a través de les xarxes socials; crec que la gent ho entén”, ha asseverat Sandra Leiva.

El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, ja va decidir suspendre la festa de benvinguda en el Campus a l’inici del curs 2011/2012 “pel sobrecost” que representava. Climent va recordar llavors que la festa de benvinguda de l’exercici anterior, el de 2010, va suposar una despesa de 124.000 euros. 

En aquell moment la notícia no va ser ben rebuda entre els estudiants, que un any després van decidir recuperar l’acte però celebrant-lo fora del campus, a Vila-real.

Comparteix

Icona de pantalla completa