Diari La Veu del País Valencià
El judici per l’ERO de RTVV comença amb crits als directius
ACN / València

El judici arriba després d’un conflicte de competències entre òrgans judicials per determinar on s’havia de celebrar la vista. L’Audiència Nacional es va declarar incompetent el passat juny en considerar provat que els comiats afecten exclusivament els centres de RTVV al País Valencià i va deixar en mans del Suprem decidir quin era l’òrgan corresponent.

La causa tornava així al TSJ valencià, que ja va admetre a tràmit la demanda i va fixar una data d’obertura de judici ara fa un any. La consideració de ‘no procedent’ de l’ERO de Telemadrid pel TSJ madrileny suposa un precedent per als expedients de treballadors de ràdios i televisions públiques.

La justícia madrilenya va considerar “no ajustat a dret” l’ERO a Telemadrid i el comiat de 831 treballadors. Segons la sentència, Telemadrid havia de readmetre els treballadors acomiadats o pagar-los 45 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mesos, i no els 20 dies que estaven establerts.

Amenaça de tancament



La vista per l’ERO de RTVV se celebra després que el vicepresident del Govern valencià, José Ciscar, assegurés a preguntes dels mitjans que si s’hagués de readmetre els treballadors acomiadats, la Generalitat es plantejaria tancar, ja que donada la nova reformulació el pressupost aprovat no podria fer front a les nòmines i les indemnitzacions.

Externalització de la programació



El consell d’administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) va aprovar ara fa una setmana adjudicar els lots 1 i 3 de la seua programació a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les productores Endora, Mecomlys i Videac. 



Aquesta UTE oferirà 13 programes, entre aquestos quatre en horari de màxima audiència, un ‘magazine’ de tarda i un infantil. La proposta va ser aprovada amb els únic vots a favor dels consellers a proposta del PP. L’oposició considera que cal esperar al pronunciament del TSJ valencià sobre la denúncia dels treballadors a l’ERO.

Comparteix

Icona de pantalla completa