Diari La Veu del País Valencià
El PSPV anuncia iniciatives per impedir la supressió de partits judicials
EFE / RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha denunciat hui un “nou atac del PP a la ciutadania amb la supressió dels partits judicials” i ha anunciat proposicions en Les Corts i mocions en els ajuntaments per a mantenir-se “ferm contra la recentralització de la justícia”.

Puig ha realitzat aquestes manifestacions després d’inaugurar a Alzira l’acte ‘Conversem’, organitzat a la comarca de la Ribera Alta amb representants polítics, sindicals, agraris i empresarials, ha informat el PSPV en un comunicat.

Per al dirigent socialista, la intenció del Govern d’acabar amb l’actual divisió de partits judicials i concentrar tots els jutjats en les capitals de províncies “forma part del procés de recentralització de l’Estat que pretén el PP”.

De fet, ha recordat que “aquesta mateixa setmana en el Congrés s’ha iniciat el procés de reforma de les administracions locals que significarà una pèrdua de competències per als ajuntaments a favor de les diputacions i una pèrdua de serveis per als ciutadans”.

En aquest sentit, ha destacat que “el mateix pretenen ara amb la justícia, acabar amb tot el que s’ha avançat a favor de la descentralització i que torne tot enrere”.

L’oposició d’EUPV

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, per la seua banda, ha mostrat “la més que ferma i clara oposició” del seu grup parlamentari al projecte de centralització dels partits judicials, que deixaria únicament jutjats a València, Alacant i Castelló. “Exigirem que el Consell, tal i com es van comprometre l’exconseller Jorge Cabré i l’actual conseller de Justícia Serafín Castellano, defense la pervivència de tots els partits judicials del País Valencià, perquè és una necessitat per atendre correctament un servei públic i un dret constitucional fonamental com és la justícia”, afirma.

Blanco ha qualificat la reforma com un projecte “centralista, antisocial i antieconòmic per aquells que viuen en comarques més o menys allunyades de la capital. Fins al moment aquestos ciutadans han tingut partits judicials, i per tant jutjats pròxims que han pogut atendre els seus problemes tant pel civil com pel penal, així com en assumptes de violència de gènere. Amb la centralització es veurien allunyats del servei públic que és l’administració de justícia, i per tant se soscavaria el dret constitucional fonamental d’accés a la tutela judicial efectiva”, adverteix. El diputat d’esquerres recrimina als redactors del projecte “que sols pensen en l’organització interna de l’administració de justícia, i no en les necessitats de la ciutadania”.

Comparteix

Icona de pantalla completa