Diari La Veu del País Valencià
Estudiants irrompen en una conferència de Viñals a València al crit de ‘FMI assassí’
EFE / Europa Press / València

Després de la seua presentació i quan estava agraint la invitació, dos estudiants li han interromput amb xiulets i crítiques al FMI, al que acusaven de crear la pobresa en el món.

Mentre els estudiants increpaven al conferenciant i als organitzadors, i la seguretat privada intentava desallotjar-los de la sala, un altre grup d’universitaris ha entrat per força al saló d’actes de la Fundació Universitat Empresa Adeit, on s’havia traslladat per motius de seguretat la celebració de l’acte, previst inicialment a la Facultat d’Economia.

Els joves, algun d’ells amb la cara parcialment coberta, han acusat al FMI “d’assassí” i de “matar persones amb les seues polítiques” i reclamaven una universitat pública i de qualitat.

En els minuts previs a la conferència, alguns d’aquests estudiants ja havien discutit amb l’organització i els guàrdies de seguretat perquè volien entrar al saló malgrat que no s’havien inscrit.

Des de la Facultat s’argumentava que l’acte estava dirigit a estudiants d’Economia i no a universitaris d’altres carreres. El degà de la Facultat, Vicente Soler, ha convidat als manifestants a participar en un acte que s’organitze a la Facultat per a expressar les seues opinions, i posteriorment ha eixit fora de la sala per a parlar amb els estudiants.

Alguns dels estudiants inscrits per a assistir a la conferència han convidat als manifestants a asseure’s a escoltar a José Viñals i després expressar el seu malestar.

En la seua conferència, el director del departament d’Assumptes Monetaris del FMI ha atribuït la protesta a la indignació pel “terrible” drama de l’atur, que afecta en gran manera als joves.

Comparteix

Icona de pantalla completa