Diari La Veu del País Valencià
Pobresa Zero es concentra davant Hisenda per a demostrar que sí que hi ha diners
EFE / València

A la concentració, celebrada amb motiu del Dia Mundial contra la Pobresa, han participat prop d’un centenar de persones que portaven cartells amb frases com ‘Contra els paradisos fiscals’, ‘Contra la corrupció que empobreix’ o ‘Contra l’especulació financera’ i portaven una gran rèplica d’un bitllet de 500 euros.

Alguns membres de la Plataforma han entrat a la Delegació d’Hisenda per a lliurar el bitllet, amb la finalitat de “simbolitzar que sabem on hi ha diners”, però no han pogut deixar-lo a l’interior, segons ha explicat el portaveu de Pobresa Zero, Carles Xavier López.

També s’han llançat desenes de fotocòpies de bitllets de 500 euros als ciutadans amb el lema de la protesta ‘contra la riquesa que empobreix, actua’. Durant la concentració, que ha sigut aplaudida per desenes de ciutadans que s’han amuntegat al carrer, s’ha denunciat que el sistema fiscal i econòmic fa que hi haja una “gran concentració de diners i poder en molt poques persones” i si es fera una política més redistributiva “podríem estar lluitant contra la pobresa”.

Segons Carles Xavier López, actualment hi ha en el món 1.200 milions de persones en extrema pobresa, que viuen amb un dòlar al dia. Durant l’acte, que ha durat prop de mitja hora, s’ha llegit una carta que remetran al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, en la qual li demanen que establisca mecanismes perquè hi hagen diners per a polítiques de cooperació i lluita contra la pobresa.

López també ha criticat que al País Valencià les retallades en polítiques de cooperació han sigut quasi del 95% en els últims cinc anys, i la Generalitat aporta a polítiques de col·laboració el 0,01% del pressupost, quan hauria d’aportar el 0,7%.

La plataforma ha inaugurat aquest matí, al Mercat Central de València, una exposició que es podrà visitar fins al 29 d’octubre, i aquesta vesprada celebrarà una concentració enfront de Les Corts, on desplegaran una pancarta ‘banda blanca’, símbol de la campanya mundial per a la consecució dels Objectius del Mil·lenni.

Dissabte que ve, a les 18.00 hores, han convocat una manifestació que partirà del Parterre i finalitzarà enfront del Palau de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa