Diari La Veu del País Valencià
Afectats per la Hipoteca ocupa una finca del Barri del Crist
Europa Press / València

Els ocupants -més d’un centenar segons les mateixes fonts- han rebatejat aquest immoble amb el nom ‘L’Esperança’ per a manifestar l’esperança i el convenciment que aquestes entitats tenen per a fer possible la consigna “ni gent sense cases, ni cases sense gent” que defensen. Aquest immoble és el quinzé recuperat en el conjunt de l’Estat per l’Obra Social de la PAH i el primer en territori valencià, han ressaltat.

El bloc de vivendes està ubicat al carrer Amistat del Barri del Crist i és propietat del BBVA, segons han precisat des de la plataforma, que ha destacat, en un comunicat, que aquesta és una “entitat condemnada per la venda d’actius tòxics i per estafar els seus clients amb les abusives clàusules sòl”.

“El BBVA, que ha declarat beneficis milionaris en 2012 i amb inversions de capital astronòmiques a Llatinoamèrica, està donant un ús antisocial a aquestes vivendes, ja que les mantenen deshabitades des de fa any i mig”, ha assenyalat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Alhora, aquest col·lectiu ha assegurat que “si els governs del PP i del PSOE han estat incapaços de constituir un parc de vivendes de lloguer social”, la PAH es veu obligada “a assumir la responsabilitat de les administracions públiques”.

“Estem demostrant una vegada més, que mentre el govern injecta diners públics a les entitats financeres i a la SAREB, la PAH recupera persones i materialitza el dret a la vivenda”, ha argumentat l’entitat en aquest sentit.

Una necessitat

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de València i de la comarca de l’Horta Sud, ha afirmat que estendrà la seua Obra Social, amb accions com les d’aquest dimecres, “mentre entitats financeres acumulen centenars de milers de vivendes buides i centenars de persones són desallotjades diàriament sense alternativa habitacional”, segons recull el seu comunicat.

Així, ha manifestat que “recuperar” el bloc de vivendes del Barri del Crist “per a les famílies és, per tant, una necessitat i una reivindicació del dret constitucional a una vivenda digna”. Fonts de la PAH han indicat que l’entitat no ha sap si l’ocupació d’aquest edifici durarà més enllà d’aquesta jornada i que per a això tindran en compte qüestions com la situació d’habitabilitat dels pisos.

Comparteix

Icona de pantalla completa