Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat genera un ‘forat’ d’un milió a l’Ajuntament de Llíria

RedactaVeu / Llíria

Els comptes municipals de Llíria continuen ressentint-se per “la ineptitud econòmica del Consell, que arrossega un deute econòmic amb el municipi” que ja supera els 3 milions d’euros, concretament la xifra és de 3.071.281,21 euros.

Segons la portaveu econòmica de Compromís per Llíria en la Comissió d’Hisenda, Inma riera Lloret, els deutes s’acumulen en les arques públiques locals des de fa més de 5 anys.

De fet, tenim exemples “sagnants” que es remunten a l’any 2008, concretament el del soterrament de contenidors, que suma un deute plurianual (de 2008 a 2010) que ascendeix a 325.000 euros. O altres casos com la restauració del Banys Àrabs amb un deute de 226.000 euros de l’exercici 2011, o un altre d’uns 180.000 euros del Conservatori de Música dels anys 2011 i 2012, per rematar amb els més de 350.000 euros de l’Escola Taller Laurona de 2012, entre altres deutes de menor quantia.

Els deutes que el PP de Fabra no paga als ciutadans de Llíria, “han provocat que l’ajuntament haja hagut de concertar un crèdit que generarà prop d’1 milió d’euros en interessos que pagarem amb els nostres impostos”, afirma Riera.

“El forat econòmic provocat pel Consell en el municipi està llastrant la possibilitat que aquests diners puguen ser invertits en altres actuacions municipals o en la realització de Plans d’Ocupació que fomenten la creació de nous llocs de treball o jaciments laborals que ajuden a eixir de l’atur als més de 3.000 desocupats que hi ha a la localitat”, afirmen.

Per a Riera, “la mala gestió econòmica feta pel Consell ha conduït a la ruïna econòmica a molts ajuntaments valencians com el de Llíria que, amb la concertació de nous préstecs i pagament d’interessos, han de fer front al deute de la Generalitat i pagar els malbarataments, obres improductives i esdeveniments desastrosos als quals ens havia abocat la bogeria política del PP”.

Des de Compromís es reclama major contundència per part de l’equip de Govern a l’hora de reclamar a la Generalitat que faça efectius els pagaments i lliure els ciutadans de la localitat de la llosa d’interessos que ofeguen any rere any els pressupostos municipals.

Comparteix

Icona de pantalla completa