Diari La Veu del País Valencià
ERC demana l’indult de Carles Mateu al Govern
EFE / Madrid

En una pregunta parlamentària, el diputat d’ERC Alfred Bosch denuncia el “atac i la humiliació” a què va ser sotmés l’home per part dels dos agents per expressar-se en valencià i no en castellà, durant un control d’alcoholèmia el passat 12 de desembre en una rotonda de la CV-18, a l’eixida d’Almassora.

Carlos Mateu Blay, que va ser condemnat per l’Audiència Provincial de Castelló per desobediència a l’autoritat, va interposar una denúncia contra els agents per denúncies falses que ha sigut arxivada, critica el diputat.

En la seua opinió, es tracta d’un exemple més de la “discriminació lingüística” per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat contra una ciutadania que és “discriminada i vexada” per fer ús dels seus drets lingüístics sense que el Govern prenga mesures per a frenar aquesta situació.

D’aquesta manera, el diputat preguntà a l’Executiu si pensa indagar en els casos de discriminació lingüística i demanà que es pronuncie sobre les mesures que durà a terme per a garantir que la ciutadania puga usar les llengües oficials en les seues relacions amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa