Diari La Veu del País Valencià
La final de l’Individual Bancaixa de pilota, una partida ‘espectacular’
RedactaVeu / València

La seu de la Fundació Bancaixa ha estat l’escenari on aquest dimarts s’ha presentat la final del XXVIII Individual Bancaixa – Trofeu President de la Generalitat. La partida enfrontarà a Soro III i Álvaro diumenge que ve al trinquet de la Generalitat Valenciana de Montcada a les11.30 hores.

La presentació ha estat presidida pel representant de la Fundació Bancaixa, José María Catalunya, a qui ha acompanyat la sotssecretària de la Conselleria de Governació i Justícia, Juana María Forés, el vicepresident federatiu, Pedro López i el representant de l’entitat organitzadora, Val Net, Alfredo Hernando ‘Fredi’. També han participat en l’acte els aspirants al títol, Soro III i Álvaro.

Tots els ponents han coincidit a assenyalar la final com “una partida que apunta a espectacular tenint en compte el gran moment de forma pel qual travessen els protagonistes”. També ha influït en aquesta opinió el fet que ambdós pilotaris van completar una final sensacional en l’edició de fa dues temporades. La partida es va decidir en l’últim sospir per 60-55 a favor d’Álvaro.

Els protagonistes de la final han estat qüestionats sobre les dolències que vénen arrossegant des de fa dies. Soro III, amb problemes en el turmell, ha comentat que “encara persisteixen les molèsties però he millorat molt. De fet entrene i jugue embenat però com una mesura de precaució”, ha dit. Per la seua banda, Álvaro, que pateix unes molèsties en el seu muscle esquerre, ha assenyalat que “tinc una inflamació que m’impedeix jugar amb comoditat encara que hem descartat que siga alguna cosa important. M’han posat un tractament fins al dijous i confie que tot es resolga satisfactòriament”.

Pel que fa a la partida, els dos contendents no han ocultat el seu desig de proclamar-se campions, encara que ambdós han manifestat que la seua prioritat “és que la partida siga recordada en el temps”. Quant a l’opinió que cadascun té del seu rival, Álvaro ha assenyalat que “Soro III és el favorit i el rival a batre perquè ho ve demostrant des de fa temps. A dia de hui està més fort que jo però estic convençut que vaig a donar guerra”. Per la seua banda, el vigent campió ha manifestat que “no anem a descobrir ara qui és Álvaro; en una final és complicadíssim plantar-li cara”.

Després de la presentació ha tingut lloc el tradicional acte de l’elecció del material. Álvaro s’ha decantat per una pilota ‘que dure i siga més fiable’ mentre que Soro III ha escollit una altra ‘diferent a la d’Álvaro i bastant botadora’.

Comparteix

Icona de pantalla completa