Diari La Veu del País Valencià
L’oposició exigeix a Fabra que explique el suposat finançament il·legal
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha destacat hui que “el PP va guanyar les eleccions dopat i el resultat final és que els ciutadans estan pagant el preu de la corrupció”. Puig s’ha manifestat així després de conéixer-se l’existència de dos informes de l’Agència Tributària remesos al TSJ valencià –dins de la investigació de la trama Gürtel- en els quals s’estima que el PPCV es va finançar irregularment i va cometre frau en el pagament de l’IVA durant els anys 2007 i 2008.

Així, el líder dels socialistes valencians ha insistit que “el PP va acudir a dues campanyes electorals dopat amb diners negres, dopats per a presentar-se a les eleccions locals, autonòmiques i generals” i, davant d’açò, ha criticat que “no donen explicacions als ciutadans i no sabem fins a quan abusaran de la nostra paciència” perquè, segons ha recordat, “la corrupció és un problema moral gravíssim per al funcionament d’una societat democràtica, és un càncer ètic i un càncer econòmic perquè als valencians la corrupció ens està embossant l’eixida de la crisi”.

Per a Puig, “si aquest govern no és capaç de buidar els dubtes, de donar explicacions i demanar perdó, el que ha de fer és anar-se’n ja”. En aquest sentit, ha recordat que “aquest no és només un problema de Camps, ho és també de Fabra, d’Olivas, de Zaplana…perquè és un problema del PP en el seu conjunt, ja que, durant anys, han estat finançant-se il·legalment”.

D’aquesta manera, Puig ha anunciat que el seu grup ha sol·licitat la compareixença urgent del president de la Generalitat, Alberto Fabra, perquè done explicacions ja que “és indignant que seguisca la tàctica Rajoy de no donar la cara i esperar al fet que el temps ho guarisca tot”.

La síndica d’EUPV en Les Corts, Marga Sanz, per la seua banda, ha qualificat de “gravíssimes” les informacions aparegudes hui al diari El Mundo. “La situació és summament greu. Estem sent governats per un partit que suposadament i segons aquestos informes d’Hisenda, ha comés il·legalitats al llarg dels anys per arribar al poder i perpetuar-s’hi. El presumpte finançament irregular de la campanya electoral implicaria que el PP no va competir de manera neta als comicis”.

Comptabilitat B

Per a Sanz, els informes de l’Agència Tributària “no fan més que aproximar-nos un poc més a allò que mantenim des d’EUPV des de fa molt de temps: que el PPCV és un dels pilars del finançament irregular de tot el PP. L’existència d’una comptabilitat B demostra que la trama Bárcenas de finançament il·lícit del PP arrela en el PPCV a través d’una sofisticada xarxa d’empreses relacionades amb la construcció que finançaren el partit a través d’Orange Market”.

La dirigent d’esquerres reclama a Fabra “que done la cara i explique com a president del PPCV de manera detallada quin ha estat el finançament del seu partit, que aclarisca aquestos fets denunciats per Hisenda, l’enriquiment dels empresaris que feien donacions i, en definitiva, el saqueig que s’ha produït durant aquestos anys”.

Compromís demana informació dels contractes amb l’administració de les empreses col·laboradores del PPCV

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, ha registrat una petició de documentació per a conéixer tots els contractes públics de la Generalitat amb les empreses que estan registrades a l’informe de la Udef i que investiga el presumpte finançament il·legal del PPCV.

Segons Morera, “volem saber els diners públics que s’han dedicat a contractar empreses privades que, després, han finançat, presumptament i de forma il·legal el PP. Per això, preguntem al president de la Generalitat quina és la seua valoració d’aquests fets i què pensa fer per a defensar els interessos públics i els diners de tots els valencians”.

El síndic de Compromís ha declarat que, després de l’informe de la Udef fet públic, “es demostra una vegada més que el PPCV ha fet ús de recursos fora de la llei i, per tant, han fet campanyes fraudulentes que inhabiliten moralment els gestors i responsables d’eixes campanyes, això sense oblidar-nos del màxim dirigent del PP, qui era el president d’eixe partit en 2007 i 2008 i que, sens dubte, ha estat sabedor de totes les accions que feia el seu partit en matèria de finançament de les campanyes electorals”.

Com ja s’ha avançat aquest matí, Compromís preguntarà dijous, en la sessió de control al president de la Generalitat, per les novetats que s’han fet públiques hui al voltant del finançament del PPCV.

Comparteix

Icona de pantalla completa