Diari La Veu del País Valencià
El patrimoni natural abandonat per les retallades i acomiadaments en Vaersa

RedactaVeu / València.

El portaveu d’infraestructures i Medi ambient en Les Corts, Francesc Signes, ha denunciat “l’abandó del patrimoni natural valencià per la retallada pressupostària continuada que han patit els parcs naturals del País Valencià i per l’acomiadament del 80% de la plantilla de tècnics mediambientals pel ERO de Vaersa”.

Així, ha qualificat de “realment precari” l’estat en el qual es troben les instal·lacions, museus i centres que moltes vegades “estan tancades per la falta de recursos i de personal” el que pot tenir “conseqüències molt greus per a la protecció dels recursos naturals i afectaran a la recuperació socioeconòmica de les comarques rurals que podrien tenir en el turisme verd una oportunitat d’incrementar l’ocupació en les seues poblacions”.

En aquest sentit, ha criticat que “mentrestant la consellera Bonig se centra en campanyes i declaracions triomfalistes i propagandístiques que només tenen com a objectiu emmascarar la situació de deixadesa que pateixen els parcs naturals”.

De fet, ha destacat que “en molts casos els visitants es troben tancats els centres per la falta de recursos suficients, tant humans com materials, per a la seua correcta gestió”.

Per açò, Signes ha lamentat que la conselleria de Medi ambient “segueix impassible sense fer gens per a solucionar-ho” i ha afegit que “tota la política mediambiental de parcs naturals se cenyeix a una campanya propagandística sense cap planificació que sota el nom ‘El Parc del Mes’ s’usa exclusivament perquè Bonig aparega en els mitjans de comunicació”.

De la mateixa manera, ha lamentat que en 2013 s’haja acomiadat al 80% de la plantilla i en 2012 es va realitzar una retallada del 30% “mentre tots els responsables dels parcs ara són personal de confiança de la pròpia conselleria i en la majoria de casos manquen de formació necessària per a gestionar el nostre mitjà natural”.

Comparteix

Icona de pantalla completa