Diari La Veu del País Valencià
Governs venuts a les grans companyies: Castor i Fracking

RedactaVeu / València.

Compromís ha mostrat el seu absolut rebuig a l’aprovació del govern central, per la porta de darrere del Senat, d’una autorització genèrica de la fractura hidràulica a l’Estat espanyol.

Segons ha assenyalat el portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, “està més que comprovat que el fracking és una tècnica molt perillosa i a més considerem que aprofundeix en un model energètic desfasat que només té beneficis per a uns pocs”.

Compromís presentarà iniciatives al parlament valencià perquè el País Valencià siga considerat territori lliure de fracking, com ja han fet altres comunitats autònomes com Andalusia, la Rioja o Cantàbria.

“Així mateix -ha afegit Ponce- anem a demanar la creació d’una comissió especial d’estudi a Les Corts perquè els valencians i valencianes tinguen coneixement directe a través d’experts de les repercussions presents i futures que sobre el territori pot tenir el fracking”.

Aquesta petició se suma a la ja realitzada per Compromís per a la creació d’una comissió sobre el projecte Castor. El diputat Ponce assenyala que les dues comissions han de comptar amb la presència d’experts independents sense cap tipus de veto del partit majoritari a la cambra, ja que els estudis i els informes que elaboren les empreses i aproven els governs estan demostrant que deixen molt a desitjar.

Per al portaveu adjunt de Compromís “tota la problemàtica relacionada amb aquest model energètic caduc, basat en l’extracció i el consum de combustibles fòssils, posa de manifest que tant l’anterior govern socialista, que va autoritzar el Castor, com l’actual popular, que ha autoritzat la tècnica de la fractura hidràulica, estan venuts a les grans companyies energètiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa