Esquerra Unida exigeix a Calatrava que retorne 2,7 milions d’euros

Cobrats a la Generalitat Valenciana "per no fer absolutament res"
28 desembre 2012 01:00h
RedactaVeu-Castelló

Albiol exigeix a l'arquitecte Calatrava que retorne a tots els valencians i valencianes els 2,7 milions que ha cobrat de la Generalitat Valenciana per no fer absolutament res. “Estem parlant d'una gran quantitat de diners molt necessaris en aquests moments de crisi econòmica i d'impagaments constants per part del Consell. Aquesta és una despesa que no ha redundat en cap benefici per a Castelló, ni per al País Valencià, és un autèntic regal milionari”.

La representant d'esquerres afirma que aquest model de despesa pública és absolutament nefast per als interessos del País Valencià. “Durant molt de tems hem vist com una camarilla de polítics gastava els diners de tots i totes com si no s'hagueren d'acabar mai, mentre al seu entorn s'agrupaven com a voltors tota una plètora d'empreses i amics que s'enriquien escandalosament. Estem parlant d'un projecte amb un sobrecost del 40% que aplega als 100 milions d'euros. Una infraestructura innecessària a Castelló però que enriquiria a l'arquitecte estrela del Partit Popular, Santiago Calatrava”.

Albiol reclama que aquest desgavell econòmic que ens ha portat a una situació límit dels comptes públics no és producte de les circumstàncies, sinó d’una política conscient des del Partit Popular i del govern valencià, i encara estem per veure que algú assumisca responsabilitats polítiques per l'estrepitós fracàs d'aquest model. La parlamentària d'Esquerra Unida finalitza i exigeix al Consell que desestime d'una vegada per totes el Centre de Convencions de Castelló, un projecte que encara està contemplat als pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2013. “Demanem que destine aquests diners a millorar i potenciar els serveis públics com la sanitat, l'educació i el benestar social. És inaudit que el Partit Popular continue governant d'esquenes a la realitat de molts valencians i valencianes”.

next