Diari La Veu del País Valencià
STEPV treballarà per la inaplicació i derogació de la LOMQE
RedactaVeu / València

El Congrés de Diputats ha aprovat la LOMQE amb l’únic suport del Partit Popular. Aquesta llei és “una llei de partit” com ho ha demostrat el resultat de la votació “i no la que necessita ni el sistema educatiu valencià ni l’espanyol. Sota molts tòpics típics de la dreta més rància del segle passat s’ha debatut i aprovat una llei que trenca el principi d’igualtat i el dret a l’educació”, segons ha denunciat el sindicat STPEV.

El debat de la LOMQE s’ha produït amb la sola presència del ministre Wert ja que cap altre membre del govern ha estat en el moment de debat. Aquest fet és, per a STEPV, “molt greu” en posar en evidència que al govern “li importa molt poc l’educació. Això sí, tots han acudit a votar per garantir la seua aprovació”.

La llei aprovada suposa una clara “involució del sistema educatiu” cap a un sistema que pretén “segregar l’alumnat en funció de les rendes familiars o l’extracció social i desviar-lo cap el món del treball per impedir el seu accés a l’educació superior”. Per al sindicat, aquesta llei “també acaba amb la gestió democràtica i la participació de la comunitat educativa en la vida diària dels centres. El govern opta per una gestió burocràtica, antidemocràtica i jerarquitzadora, fent que les direccions siguen nomenades pel govern de torn i no per la comunitat educativa. La finalitat és controlar políticament els centres i garantir l’adoctrinament de l’alumnat”.

Quant al professorat, continua STEPV, “la llei ataca la professionalitat del professorat i els seus drets laborals. La llei es fonamenta en una afirmació totalment falsa que és la manca de formació i professionalitat del professorat. Una afirmació repetida pels càrrecs del MEC i de la Conselleria d’Educació per justificar la reforma educativa. Però ni uns ni altres aporten cap dada que sustente aquesta afirmació tan demagògica i tan allunyada de la realitat”.

A més, suposa “un atac a l’autonomia dels centres, una involució en la normalització lingüística i l’adoctrinament pel tractament que se li dóna a la religió catòlica”.

Per tot això, entre altres qüestions, STEPV s’oposa a la Llei i treballarà per la seua derogació i per impedir que siga aplicada als centres docents valencians. El dia de l’aprovació de la LOMQE va convocar concentracions en les quals han participat centenars de persones i anuncia noves per als propers dies.

Entre els dies 14 i 23 d’octubre: hi haurà assemblees de professorat i tancaments als centres docents. El dia 18 d’ octubre hi haurà concentracions als centres i per al dia 24 d’octubre està convocada la Vaga General Educativa.

A més, el Sindicat valora positivament la confluència de la totalitat de partits, a excepció del PP, sindicats, CEAPA, Europa Laïca, associacions estudiantils… que s’han compromès a derogar la LOMQE en el moment que canvïe l’actual majoria parlamentària.

Comparteix

Icona de pantalla completa