Diari La Veu del País Valencià
L’aprovació del fracking, una ‘estafa’ als ciutadans
RedactaVeu / Baix Maestrat

“Ha estat una autèntica traïció als ciutadans que portem lluitant tantíssim temps colze amb colze amb les diferents plataformes i associacions antifracking per a que aquesta tècnica súper agressiva amb el medi ambient no s’implementés ni al Maestrat ni a cap lloc de l’Estat; a més han colat la norma a mitjanit i mitjançant la llei de garantia de subministrament elèctric, tot molt trist i molt poc democràtic” s’ha lamentat el representant de Compromís.

Segons Alejos “després d’informes, com els dels experts de la Diputació de Castelló desaconsellant la utilització de la fractura hidràulica, o les jornades del Parlament Europeu agraint el treball de la Plataforma Antifracking de les comarques del nord i la forma d’actuar d’aquesta, l’autorització ens sembla un autèntic gerro d’aigua freda”.

“Ara hem de veure quines són les possibilitats d’àmbit polític que des del Congrés espanyol poden existir, així com quines són les millores que s’han d’afegir al projecte de llei, per tal de garantir una major protecció del territori i de cara a una regulació que aspira a rebutjar aquest tipus de pràctiques, recordem que la tramitació en el Congrés s’ha de ratificar però sense debat parlamentari, el que deixa molt poc marge”, ha afegit el membre de Compromís.

Per finalitzar Sergi Alejos ha sentenciat “No és una tècnica segura, és contaminant, amb elevats costos i poca rendibilitat, l’única garantia que dóna és la destrucció del medi ambient de totes, totes, quins interessos pot haver-hi amagats darrere? Els desconeixem però no ens callaran fins aturar aquest despropòsit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa