Diari La Veu del País Valencià
EU exigeix al Consell un no rotund al ‘fracking’ davant l’aprovació del Senat
RedactaVeu / València

La diputada d’EUPV en Les Corts, Marina Albiol, ha qualificat de penosa notícia que el Senat haja donat el vist-i-plau al ‘fracking’ en aprovar una reforma legislativa que avala una tècnica de prospecció d’hidrocarburs potencialment perillosa. “Reclamem al Consell que exercisca les seues competències i defense els interessos dels castellonencs i castellonenques. Ha de pressionar el grup parlamentari del seu partit a Madrid perquè vote en contra del ‘fracking’ al Congrés dels Diputats”.

La diputada recorda que a les comarques del nord del País Valencià l’oposició a aquest projecte és unànime, a més, cal recordar l’informe de la Diputació de Castelló encarregat a experts, que va deixar ben clara la seua postura contrària a la realització de prospeccions per fractura hidràulica a les nostres comarques. “El Govern valencià ha d’escoltar la veu de les comarques del nord i no agenollar-se davant de les imposicions d’un govern estatal que pot condemnar el futur del nord de les nostres comarques, si finalment el Congrés dóna suport a la fractura hidràulica. Les Corts han de fer un pas endavant i rebutjar la seua pràctica al nostre territori”.

“La situació actual generada pel projecte Castor ens hauria de conscienciar de la perillositat que representa jugar amb el subsòl, d’iniciar activitats que poden tindre greus conseqüències sobre el medi ambient, la salut i les propietats de les persones”, finalitza la representant d’esquerres, “esperem que els nostres governants tinguen un mínim de seny i capacitat d’aprenentatge”.

Comparteix

Icona de pantalla completa