Diari La Veu del País Valencià
La destrucció de l’Administració Local i dels serveis públics municipals
RedactaVeu / València

CCOO PV prepara una àmplia campanya de mobilitzacions durant el mes d’octubre per a denunciar i conscienciar la ciutadania sobre les conseqüències del projecte de llei de reforma de l’Administració Local, encara en tràmit parlamentari, que el Govern central vol aprovar al desembre. El sindicat, que ha presentat als partits de l’oposició 70 esmenes a la reforma, aclareix que l’Executiu pretén traslladar a l’opinió pública que el seu objectiu és acabar amb el malbaratament dels ajuntaments i complir amb l’objectiu de dèficit públic. No obstant açò, el què subjau després de la reforma “és la pèrdua de la capacitat política i econòmica dels consistoris que, a més de tornar en el temps als anys 40 del segle passat, tindrà greus efectes sobre la ciutadania”.

Així ho ha denunciat el secretari general de CCOO PV, Paco Molina, acompanyat pel responsable d’Administració local de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO PV, Julio Conesa i la responsable d’Acció Sindical de FSC CCOO PV, Soledad Fernández.

La reforma ataca directament el nucli del municipalisme, ja que “allunya del control ciutadà les decisions sobre els serveis que han de prestar-se”. El Govern pretén “retirar les competències dels Ajuntaments, amb diferents graus segons el nombre d’habitants, i obligar així a suprimir serveis necessaris per a la ciutadania”. Per tant, en comptes d’aprofundir en una major descentralització, amb una administració més pròxima a la població, expliquen des del sindicat, “se subordina als municipis a diputacions i governs autonòmics, en un procés centralitzador de competències de control a favor de l’Estat”. Per tant, “la reforma engega a rodar més de 35 anys de democràcia local i provocarà que la ciutadania torne a escoltar el ‘vaja vosté a València’ o ‘vaja vosté a Madrid”’.

La central sindical demana la retirada del projecte i convida la ciutadania a participar en les mobilitzacions per a detenir la nova retallada de serveis públics.

Tres marxes a peu contra la reforma

CCOO PV ha convocat tres marxes a peu per totes les localitats de l’Horta:

Columna Horta Nord. La primera comença el 15 d’octubre, que recorrerà les localitats de Puçol, Pobla de Farnals, Massamagrell, Meliana, Tavernes Blanques, fins a arribar a Alboraia.

Columna Horta Oest. La segona marxa comença el 18 d’octubre. Partirà des de Paterna i recorrerà Manises, Quart de Poblet, Mislata, Xirivella, Alaquàs i Aldaia.

Columna Horta Sud. La tercera marxa, el 22 d’octubre, partirà de Picassent i recorrerà Alcàsser, Silla, Beniparell, Albal, Catarroja, Massanasa, fins a arribar a Alfafar.

La campanya finalitzarà el 30 d’octubre, amb un acte central. A la plaça de l’Ajuntament de València confluiran diverses columnes sindicals que partiran des de diferents punts de la ciutat. Posteriorment, es marxarà fins a la Delegació del Govern a presentar les resolucions de les Juntes de Personal i Comités d’empresa dels ajuntaments contra la reforma.

Comparteix

Icona de pantalla completa