Diari La Veu del País Valencià
Vetlar per les nostres platges i difondre els seus valors mediambientals
RedactaVeu / Sagunt

Vetlar per les nostres platges i difondre els seus valors mediambientals és l’objectiu del projecte ‘Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja’, una iniciativa d’Acció Ecologista-Agró i la Fundació Biodiversitat (Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient) que enguany celebra la seua segona edició. Després d’organitzar diferents campanyes d’educació i sensibilització mediambiental durant l’estiu a les platges de Sagunt i Puçol, aquesta tardor el projecte ‘Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja’ ha reiniciat les seues activitats amb un voluntariat a la platja saguntina d’Almardà. Aquesta jornada de mar i natura, que es va celebrar el passat cap de setmana, va comptar amb la participació de la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró, que col·laborarà durant tota la tardor amb aquesta iniciativa.

Una quinzena de voluntaris de Sagunt i altres pobles de la comarca del Camp de Morvedre es van desplaçar fins a la platja d’Almardà, un dels tresors naturals de la costa valenciana. En aquest racó del nostre litoral, la Colla Verda va protagonitzar una recol·lecció de llavors de flora dunar de diferents espècies autòctones de la Mediterrània. Durant tot un matí, els participants en aquesta activitat van recol·lectar llavors de card marí (Eryngium maritimum), borró (Ammophila arenaria), lliri de mar (Pancratium maritimum), apegalosa (Ononis natrix), violer de mar (Malcolmia littorea)…

Amb aquestes llavors es farà un xicotet viver de flora dunar per a continuar pintant de verd les nostre platges en pròxims voluntariats del projecte ‘Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja’. Precisament, els voluntaris de la Colla Verda van finalitzar l’activitat del passat dissabte plantant corretjola blanca (Calystegia soldanella) a la platja d’Almardà.

La pròxima cita del projecte ‘Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja’ serà el proper dissabte 19 d’octubre. Eixe dia, novament amb la col·laboració de la Colla Verda, se celebrarà una plantació de flora dunar a la platja del Port de Sagunt. I en novembre, la Colla Verda convocarà dues activitats més per protegir els valors mediambientals de la platja del Port de Sagunt i del Delta del riu Palància. Si vols participar en el projecte ‘Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja’ i ajudar a la Colla Verda a vetlar per les platges de Sagunt, només has d’enviar un correu electrònic a [email protected] o telefonar pels matins al 962 690 854. “T’esperem per a millorar pam a pam la biodiversitat del nostre litoral!!!”

Fotos: ®PEREDEPRADA

Comparteix

Icona de pantalla completa