Compromís portarà Soria a l'Audiència Nacional si no s'anuŀla Castor

EU demana el tancament immediat del projecte i l’abandonament definitiu de qualsevol activitat
7 octubre 2013 01:00h
RedactaVeu / Vinaròs

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, i el diputat per Castelló, Josep Maria Pañella, han oferit una roda de premsa, junt al portaveu del Bloc-Compromís de Vinaròs, Doménec Fontanet i altres regidors i càrrecs públics de la formació en la comarca, per anunciar que si el ministre Soria no anuŀla tots els permisos de la planta ‘Castor’, Compromís presentarà una denúncia en l'Audiència Nacional.

Segons Morera, "la Planta ‘Castor’ és iŀlegal, manquen informes i demanem al ministre que deixe de mirar cap a un altre costat i que tanque definitivament la planta. Les condicions de la concessió a dia de hui han canviat, el risc sísmic és evident i patent en Vinaròs i en la comarca i com que els riscos en són molts, amb la llei en la mà podem assegurar que tots els permisos estan caducats, són nuls de ple dret".

El portaveu de Compromís també ha parlat de la PNL que ha presentat el grup popular a les Corts, la qual ha qualificat "d'autèntica vergonya i estafa per a Vinaròs. El PP ho no ho té clar o uns altres manen sobre ells, però el que hem de dir-los hui, ací des de Vinaròs, que primer són les persones i no els beneficis d'un empresari. Per això, reiterem que si no es tanca hui la planta, Compromís anirà als tribunals a demanar empara i protecció per als veïns i veïnes de Vinaròs i de tota la comarca".

Depuració total de responsabilitats 

També, Morera ha reclamat una depuració total de responsabilitats i una cadena de dimissions de tots aquells que votaren a favor de ‘Castor’ o donaren permisos, "des de regidors, a secretaris autonòmics i d'Estat, consellers o ministres".

Per la seua banda, el diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha recordat que des de Compromís, "hem tingut les idees clares des del primer dia i hem sigut els únics que hem estat en contra. De fet, des de 2008, hem presentat a les Corts Valencianes 24 preguntes i una PNL i fins a octubre de 2013, no han presentat ni PP ni PSPV res de res, cosa que lamentem".

El portaveu de Bloc-Compromís a Vinaròs, Doménec Fontanet, ha agraït la presència dels dos parlamentaris de Compromís, recordant que, al dia de hui, "no han vingut els consellers de Fabra a vore'ns ni a donar explicacions".
 

El regidor nacionalista ha incidit que el projecte no ha estat beneficiós per a Vinaròs, incloent-hi els mariners, "que ara veuen que els diners que els han donat no han valgut per a res i perden també la pesca, la seua principal font d'ingressos".

Fontanet ha advertit que des del grup municipal continuaran treballant amb la plataforma ciutadana del Sénia "i facilitant tota la informació als nostres diputats de les Corts i del Congrés per a presentar iniciatives en defensa de Vinaròs perquè, ho tornem a dir, no ens agrada el projecte, no és per a Vinaròs, no és per a la nostra comarca".

Per la seua banda, el diputat d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha assegurat que l’exemple de Castor “ens hauria de servir per a donar-li el cop de gràcia definitiu i abandonar tot el tema de les prospeccions petrolieres a la costa, especialment a les Illes Columbretes i també l’assumpte del ‘fracking’, ja que s’ha demostrat que no aplicar el principi de no precaució suposa arriscar-se a patir conseqüències molt greus”.

Per això mateix, ha explicat Torró, Esquerra Unida, com ja va fer en l’any 2008, “presentarà una Proposició No de Llei a Les Corts perquè es pronuncien i es sol·licite el tancament immediat del projecte Castor i l’abandonament definitiu de qualsevol activitat”.

next