Diari La Veu del País Valencià
Fabra diu que Castor no obrirà si no hi ha garantia que no hi haja terratrèmols
ACN / Madrid

Alberto Fabra s’ha expressat així en declaracions als mitjans, després d’assistir a una reunió en el Ministeri d’Indústria amb el titular del departament, José Manuel Soria, el conseller d’Interior català, Ramón Espadaler, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i els alcaldes de Benicarló, Vinaròs i Peníscola, entre d’altres.

“O hi ha absoluta seguretat que no es generaran moviments sísmics i alarma entre la població o eixa planta no es pot obrir”, ha subratllat Fabra, després de comentar que la reunió havia sigut “molt positiva”.

El president ha destacat la necessitat d’estar totes les administracions en contacte amb el Ministeri d’Indústria per a poder així “compartir” els treballs i informes que s’estan elaborant.

Així mateix, ha comentat que és necessari donar “seguretat i tranquil·litat” als ciutadans i açò s’aconsegueix, segons Fabra, “sabent que no es reprendrà cap treball fins que no hi hagen els informes pertinents que asseguren que no es produiran moviments sísmics en l’entorn on estan les instal·lacions”

Generalitat de Catalunya: “Eixim amb la sensació amb què hem entrat”

Per altra banda, el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramón Espadaler, ha dit hui que demanaran, fins i tot judicialment, tota la informació sobre el projecte Castor, l’activitat del qual s’ha suspés temporalment per a estudiar la seua possible relació amb els sismes que produeixen a la zona.

“Eixim amb la sensació amb la qual hem entrat. Seguim sense tenir la informació que necessitem com a Govern de la Generalitat que és el competent en matèria de Protecció Civil”, ha dit Espadaler després de reunir-se amb el ministre d’Indústria, José Manuel Soria.

“Posarem en coneixement hui mateix a la Fiscalia del Medi ambient de Catalunya tota aquella informació escassa de la qual disposem i també ens proposem, molt seriosament, en un termini molt breu, requerir per la via judicial no ja al Ministeri, sinó a l’empresa gestora del projecte Castor, la informació que necessitem”, ha dit Espadaler.

Comparteix

Icona de pantalla completa