Diari La Veu del País Valencià
2-3. Un desdibuixat Reial Madrid remunta en el temps afegit a un bon Llevant
EFE / València

Tot va succeir al final. El Zhar aconseguia avançar al Llevant (2-1) en el minut 86 i quan semblava que el Madrid se n’anava de València amb una derrota, van aparéixer Morata, per a empatar en el 90, i Cristiano Ronaldo, en el 94, per a arrabassar-li als levantinistes definitivament una victòria que van meréixer més que el seu rival. El Llevant va eixir amb molta intensitat i amb les idees molt clares davant un Reial Madrid que volia portar la iniciativa en el joc però amb les idees molt poc clares en la línia de creació i sense poder connectar amb els homes de dalt.

De fet, en el primer terç del primer temps al conjunt de Carlo Ancelotti li costava molt superar la línia de mig camp a causa de la pressió del conjunt valencià en tot el camp i a l’escassa precisió dels madridistes en les seues accions.

Lluny de millorar, en l’inici de la segona part el Reial Madrid va viure situacions de perill i Diego López va haver de tornar a intervenir davant un bon tret de Diop, mentre que poc després Héctor Rodas va estar a punt d’aprofitar una fallada del meta madridista en la seua eixida però la seua cabotada va eixir alta.

La resposta de l’equip d’Ancelotti va venir per part de Cristiano, que en la millor opció dels visitants va estavellar la pilota en la base del pal després d’una retallada en l’àrea i un esquerraràs del portuguès. El Llevant seguia a la seua. Ordre, disciplina, pressió i a l’espera d’un contraatac amb el qual sorprendre el seu rival, com així va succeir en el minut 57 en una contra en la qual Xumetra assisteix i Babá no falla davant Diego López.

Però la reacció del Madrid no es va fer esperar i quatre minuts després Sergio Ramos retornava les taules al marcador després d’un córner al segon pal de l’argentí Ángel Di Maria. El gol del Llevant va despertar de la seua letargia al Reial Madrid. No solament va empatar prompte, sinó que el conjunt madridista va viure a partir del tant de Babá els seus millors moments, en els quals el brasiler Marcelo, que va entrar en el segon temps, va desaprofitar una immillorable ocasió per a avançar al seu equip en el marcador.

Amb la nova situació, el Llevant tractava de dormir el partit per a tractar d’evitar que la qualitat del rival li portara a decidir el partit en qualsevol acció aïllada en les seues aproximacions a l’àrea de Keylor Navas. No obstant açò, va anar a l’inrevés. Quan el Llevant passava pel seu moment menys brillant va aconseguir desnivellar el marcador en una brillant acció del Zhar, qui davant una eixida de Diego López va aguantar la pilota i va creuar de nou la pilota per a establir el 2-1 a quatre minuts del final.

Però la història es va tornar a repetir i Morata, en el minut 90, marcava des de dins de l’àrea per a deixar el marcador en el definitiu empat a dos. La cosa encara va ser però per als de Joaquín Caparrós, que després d’un bon partit i haver-se fet creditors a la victòria es van quedar sense premi algun després del gol de Cristiano Ronaldo quan al xoc li quedaven amb prou faenes segons per a acabar.