Diari La Veu del País Valencià
La costa de Vinaròs registra 14 sismes entre 1,5 i 2,2 en l’escala Richter
Europa Press / RedactaVeu / Castelló

Els dos sismes més forts s’han produït a les 0.22 hores, a les 2.29 i a les 4.17 hores, amb una magnitud de 2,2 en la citada escala. La resta de sismes han oscil·lat entre 1,5 i 1,8 al llarg de la matinada. L’últim moviment registrat pel IGN ha sigut a les 5.53 hores amb una magnitud d’1,5.

De moment, segueix activat, per part de la Conselleria de Governació, el Pla Sísmic Fase 0 Seguiment-Informació a Vinaròs, Benicarló i Peníscola, que implica la comunicació constant entre els consistoris implicats amb el Consorci Provincial de Bombers, subdelegació del Govern, CICU i Policia Autonòmica

El 112 va informar a última hora de divendres que al llarg d’aqueixa jornada es van produir 27 sismes i va rebre set trucades relacionades amb aquests episodis.

Manifestació per a diumenge a Les Cases d’Alcanar

Demà diumenge es realitzarà una gran concentració contra el projecte Castor en Les Cases d’Alcanar. Com ha apuntat Joan Ferrando, membre de la Plataforma en Defensa dels Terres del Sénia (PDTS), es confia que la mobilització aglutine el màxim nom de població de les Terres de l’Ebre i del Baix Maestrat per fer notar el malestar i indignació de la ciutadania i per reclamar el tancament del projecte Castor.

Albiol i Sixto es reuneixen amb la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia per tractar el Projecte Castor

La diputada d’EUPV en Les Corts Valencianes, Marina Albiol, i el diputat de La Izquierda Plural al Congrés, Ricardo Sixto, s’han reunit amb la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia a Alcanar, per intercanviar informació i coordinar els esforços tant al parlament valencià com a l’estatal per frenar el Projecte Castor. En aquest sentit, els representants de la plataforma van traslladar que les mobilitzacions continuaran fins que no es done una solució satisfactòria que protegisca el medi ambient, la salut de les persones i ature l’onada de sismes que pateix la regió.

Comparteix

Icona de pantalla completa