Campanya solidària d'Escola Valenciana i Creu Roja per a famílies necessitades

Consisteix a fomentar la donació d’un euro per cada alumne/a valencià a un fons d’ajuda humanitària
25 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / València

El context de crisi econòmica i social en què ens trobem fa cada vegada més visible la situació de precarietat de moltes famílies i especialment de la població infantil que ens envolta. Conscients d’aquesta realitat, “des d’Escola Valenciana es vol incidir en la importància de treballar a l’aula el valor de la solidaritat en una època tan complicada”.

Enguany s’ha encetat la quinta edició de la campanya Un euro, llavor de solidaritat, que consisteix a fomentar la donació d’un euro per cada alumne/a valencià a un fons destinat a l’ajuda humanitària.

La presentació de la campanya s’ha fet a l’escola pública Santa Teresa de València i ha comptat amb periodistes, l’alumnat de cinqué i sissé de primària del centre, que han participat en la roda de premsa fent preguntes sobre la campanya.

La campanya 2013 està destinada a un projecte de Creu Roja. Es tracta de l’adquisició de Lots de Suport Social d’organització, que aniran destinats a famílies valencianes que estan patint situacions de molta precarietat.

Són lots que contenen productes per cobrir part de les necessitats bàsiques de les persones en situació d’extrema vulnerabilitat del País Valencià, fonamentalment d’alimentació i d’higiene. La distribució de lots de suport social de Creu Roja representen una ajuda que s’ofereix a les persones quan no es poden fer càrrec de les despeses més bàsiques.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno ha explicat que  enguany des d’Escola Valenciana es volia dissenyar una campanya per destinar fons a una entitat que treballara amb projectes de solidaritat on els principals beneficiats foren xiquets i xiquetes valencians.

“Volíem que aquesta fóra una eina més perquè el nostre alumnat prenga consciència que totes i tots estem exposats a viure en situacions molt precàries i que totes i tots hem de buscar fórmules d’ajuda humanitària en la nostra pròpia societat, perquè la pobresa i els conflictes socials no pertanyen només a zones llunyanes, també ho tenim a casa”, ha afegit.

El president de Creu Roja, Fernando del Rosario, ha expresat un agraïment a tota la xarxa educativa del País Valencià.

Els donatius que s’aporten per part dels centres educatius es destinaran a la compra i distribució de quatre lots concrets estimats actualment per la Creu Roja com a urgents: Lot higiènic familiar, Lot d’alimentació de nadons (0-6 mesos), Lot d’alimentació de nadons (6-18 mesos) i Lot de suport escolar.

La campanya està oberta fins el 20 de febrer de 2013. Els fons recaptats seran lliurats a la Creu Roja en l’acte de celebració de la X Nit d'Escola Valenciana, que se celebrarà a la ciutat d’Alacant el proper 23 de febrer de 2013.


next