RedactaVeu / Paterna.

El portaveu municipal de Compromís a Paterna, Juanma Ramón, afirma que “un any després de denunciar el perill sobre l’estat de ruïna i perillositat en les dependències abandonades d’una empresa química al polígon l’Andana de Paterna, encara ens trobem amb una situació pitjor que l’observada fa un any. Continua havent material químic a l’abast de qualsevol, amb substàncies químiques per tot arreu, i amb molt de perill per a la integritat de les persones. No hi ha cap indici que s’haja efectuat una actuació d’emergència i tampoc hem vist mesures cautelars de vigilància davant el perill tòxic de les instal·lacions d’aquesta empresa”, assenyalen des de Compromís.

“Fonts consultades de l’empresa, que ha presentat una trentena de denuncies per robatori, ens confirmen que des d’agost de 2012 ni l’Ajuntament ni la Conselleria s’han posat en contacte amb ells. Per la qual cosa, durant tot aquest any els residus químics no han sigut gestionats conforme a llei, suposant un evident risc per a la salut i el medi ambient. A més, l’estat total de ruïna amaga l’estat real dels dipòsits soterranis i de possibles filtracions al subsòl de substàncies”, expliquen.

D’altra banda, l’enderroc de les naus “crea un altre problema que és el de l’amiant o fibrociment de les cobertes dels edificis, també considerat com a residu tòxic i perillós dels edificis “ja que la pols generada és cancerígena”.

“Així, ens trobem que la inacció de l’administració local i autonòmica han convertit l’empresa química en una zona zero, creant a Paterna el nostre Fukushima particular, sense que des del PP es prenguen cartes en l’assumpte”.

Per això, des de Compromís “insistim que s’impliquen ambdues administracions en la retirada de tots els residus i productes tòxics que hi ha escampats. Cal que l’ajuntament senyalitze degudament la perillositat d’aquest lloc i que s’advertisca del perill d’incendi i intoxicació molt greu que hi ha”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Comparteix

Icona de pantalla completa