Diari La Veu del País Valencià
Vaga educativa el 24 d’octubre al País Valencià
RedactaVeu / València

Per al Sindicat, cal treballar “per donar una resposta massiva i participativa que ature les polítiques educatives dels governs espanyol i valencià. Unes polítiques que pretenen: acabar amb el dret a l’educació; l’escola pública; retrocedir en el procés de normalització lingüística i acabar amb els drets laborals del personal que hi treballa”.

Des del Sindicat s’afirma que per fer front aquestes polítiques i posar fi a les retallades en tots els àmbits (plantilles, beques, salaris, drets…) i que es desregulen les condicions de treball, com ha passat recentment amb l’acord de professorat interí i el decret Vela, “cal organitzar un moviment social i educatiu des de la base, des de baix, a cada localitat i comarca, i al conjunt del País que decidesca sobre la convocatòria de les mobilitzacions i els processos de lluita i negociació”.

La participació del professorat, de les famílies, de l’alumnat, del conjunt de la societat, com s’està veient a les Illes Balears o en la recent vaga de professorat interí, “és l’eina necessària i imprescindible per garantir una resposta real, ferma i massiva a les polítiques educatives del MEC i de la Conselleria d’Educació”.

En eixe sentit, “considerem que les mobilitzacions aïllades en el temps no són una eina suficient per aconseguir les nostres reivindicacions. És per això que el Consell Nacional del Sindicat va aprovar, el passat divendres, un calendari de mobilitzacions on s’engloba la Vaga Educativa del 24 d’octubre”.

Les accions que es proposen són:

  1. Convocatòries d’assemblees entre l’1 i el 10 d’octubre;
  1. 10 octubre, dia previst per a l’aprovació de la LOMQE al Congrés, concentracions a la porta de les escoles i instituts al matí i a la vesprada concentracions a les capçaleres de comarca.
  1. Tancaments en els centres del conjunt de la comunitat educativa sota el lema ‘Pren el teu centre’ entre el 14 i el 18 d’octubre
  1. 19 d’octubre: manifestacions Alacant, València i Castelló
  1. 24 d’octubre Vaga Educativa (piquets en els centres entre les 8 i les 10 hores; concentracions en les localitats al migdia i manifestacions a Alacant, València i Castelló a la vesprada).

El Sindicat també considera que la mobilització ha d’anar més lluny del dia 24 de juny, per la qual cosa portarà a les assemblees, xarxes i plataformes educatives amb propostes per a concretar noves mobilitzacions.

“Cal una mobilització sostinguda en el temps, decidida assembleariament pel professorat, que tinga uns objectius clars i transparents i amb un compromís que els processos de negociació seran públics i comptaran amb la participació del personal mobilitzat”.

Per tot açò, des del Sindicat es fa una crida a la participació de les treballadores i treballadors de l’ensenyament, les famílies, l’alumnat i la societat per organitzar una resposta massiva i contundent que obligue a Rajoy i Fabra a rectificar o, de no fer-ho, a dimitir.

Comparteix

Icona de pantalla completa