Diari La Veu del País Valencià
Xavi Castillo denuncia amb humor l’escandalosa corrupció
Europa Press / València

El Teatre Micalet de València acollirà el 2 d’octubre una “funció especial anticorruptiva”, una iniciativa en què col·laboren el Col·lectiu contra la Corrupció i l’actor Xavi Castillo amb la finalitat de denunciar “l’escandalosa corrupció que es pateix actualment des de l’àmbit de la cultura i l’humor”.

Així ho ha explicat una portaveu d’aquest col·lectiu social, Reyes Matamales, que ha comentat que és la primera iniciativa d’aquest tipus que portaran a terme i que la continuïtat dependrà de la resposta del públic.

D’aquesta manera, s’invitarà els espectadors a riure amb els gags de l’irreverent Xavi Castillo i la seua companyia, Pot de Plom, que recrearà personatges caricaturitzats de la política valenciana i espanyola, com “la nova estrella mediàtica del moment…Annie Bottle i el seu ‘relaxing cup of café con leche'”.

El col·lectiu assenyala que el més destacable de l’obra és que “es va construint fins al mateix moment de l’estrena” pel que inclourà, per exemple, “la decebedora -segons la qualifiquen- decisió del Tribunal Superior de Justícia valencià de no imputar en la causa de l’Institut Nóos a l’alcaldessa de València, Rita Barberà i a l’expresident de la Generalitat Francisco Camps”.

Matamales ha comentat que aquesta idea “sorgeix davant de la situació de corrupció i les veus que s’aixequen contra ella des de diferents àmbits”. Amb aquesta peça de teatre, els organitzadors volen “trobar-se no sols a la plaça, en manifestacions i concentracions de protesta, sinó també incorporar una expressió artística com és el teatre”.

“I ho fem amb humor perquè volem transmetre que el fet que hi haja una situació de corrupció tan desesperant no vol dir que no puguem riure’ns com a forma de recuperar energies per a seguir lluitant”, ha asseverat la portaveu.

Comparteix

Icona de pantalla completa