Diari La Veu del País Valencià
Al PPCV: “No tornen a prémer el botó de la infàmia”

RedactaVeu / València

Francesc Signes ha indicat que “el vel que ho tapava tot ha sigut trencat”, en referència al desenvolupament de l’anterior comissió de recerca en les Corts Valencianes, ja que s’ha demostrat que va haver “martingala” en les respostes dels compareixents, que van haver quatre i no tres descarrilaments de la unitat sinistrada abans del 3 de juliol, que es va ometre un informe del director adjunt d’explotació de FGV elaborat en 2005 que apuntava a la necessària renovació dels trens sinistrats, entre altres nous elements sobre el sinistre que ara es coneixen.

Signes, que defensarà el dimecres en el ple de Les Corts la creació d’una nova comissió de recerca sobre el metro, ha donat les gràcies a l’associació de víctimes per “la seua lluita tenaç i constant durant els últims set anys” perquè “ells ens han donat tota la força i han aconseguit despertar la societat valenciana” al mateix temps que els ha recordat que “en nosaltres trobaran tot el suport moral i judicial”.

Per tot açò, ha insistit que la comissió de recerca va ser “una farsa orquestrada pel Consell i el PP, cosa que sap tothom”, de manera que, segons ha lamentat, “va mostrar el pitjor del PP” perquè va ser “una conspiració contra la veritat i la justícia de la qual tots ens vam avergonyir”.

Francesc Signes fa escoltar la veu dels familiars a Les Corts

D’aquesta manera, ha defensat que “hi ha elements més que suficients per a obrir una nova comissió de recerca” al mateix temps que ha insistit que “per a les Corts Valencianes totes les víctimes són iguals”. Sobre aquest tema, ha recriminat al PP que “no poden, no han de fer distincions”.

D’altra banda també s’ha referit a l’informe del perit nomenat per la jutge que ometia les incidències prèvies als descarrilaments en el seu informe i que en la seua compareixença davant la fiscalia va explicar que aquestes dades no les coneixia com tampoc que s’havia produït un problema de frenat vint dies abans de l’accident en la unitat sinistrada. Igualment, tampoc es coneixien els antecedents sobre la caiguda de cristalls i marcs que va ser determinant per al resultat tan tràgic de l’accident.

A més, el portaveu socialista d’Infraestructures ha denunciat “la barrera d’informació” amb la qual s’ha trobat per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Per tot l’exposat, Signes ha reiterat que “hi ha raons més que suficients que justifiquen una nova comissió de recerca de l’accident del metro”.

Comparteix

Icona de pantalla completa