Diari La Veu del País Valencià
Fabra reclama un finançament que acabe amb la injustícia al País Valencià
EFE / València.

El president del Partit Popular del País Valencià, Alberto Fabra, ha subratllat hui que “el finançament és bàsic i el PP l’aconseguirà per a acabar amb la injustícia que pateix el País Valencià”.

Fabra s’ha pronunciat en aquests termes durant la trobada que ha mantingut aquest matí a Algemesí amb més de 300 alcaldes, portaveus i militants del PP de la Ribera, juntament amb el president del PP de les comarques centrals, Alfonso Rus.

Durant la seua intervenció, ha recordat que en l’època en la qual va governar el PSOE a Madrid, “la Comunitat Valenciana va rebre 9.000 milions d’euros menys, per la qual cosa no ens han de venir a donar lliçons de res, ja que quan en el PP reclamàvem més finançament, el PSPV va preferir donar el silenci per resposta”.

El president dels populars valencians ha apuntat que, encara que l’economia visca un punt d’inflexió que permet noves polítiques, açò no implica renunciar a reclamar un finançament just. Un procés en el qual, ha assegurat, “el Consell no està de braços creuats”.

Fabra ha afirmat que al País Valencià, “estem veient els primers símptomes del canvi de cicle econòmic” pel que “podem donar un gir a les nostres polítiques” per a “tornar, a poc a poc, a la via de la inversió i la reactivació de l’economia”.

Ha destacat que el País Valencià rebrà més de 2.156 milions d’euros de Fons Europeus entre 2014 I 2020, “fruit també de les negociacions tant amb Madrid com amb Brussel·les” i ha explicat que aquests 2.156 milions suposen, a més, que la Generalitat aportarà un muntant similar, per la qual cosa la injecció total al País Valencià serà de més de 4.300 milions d’euros, un 59% més que en el període 2007-2013 anterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa