Diari La Veu del País Valencià
Exigeixen més transparència en les xifres de les beques de menjador
RedactaVeu / València

Des de la Confederació Gonzalo Anaya d’AMPAs del País Valencià exigeixen a la Conselleria d’Educació més transparència en les xifres de les ajudes per a menjador escolar i poder saber quantes beques es destinen als escolars de la pública i quantes als de la concertada. El fet que el número d’alumnes amb beca sols ha augmentat en 3.030, fa preveure que l’Administració “ha desviat beques de menjadors que abans eren de la pública cap als centres concertats”, han denunciat des de la Confederació. Cal assenyalar que el curs passat es van beneficiar 80.000 alumnes dels centres públics de l’ajuda i aquest curs que s’ha incorporat els alumnes dels centres concertats, hi ha 83.030 alumnes beneficiaris tant del sector públic com del concertat.

Per altra banda, en la convocatòria d’ajudes per al menjador escolar d’aquest curs, Educació han rebaixat els llindars de renda anual per càpita per a obtindre la beca de menjador escolar. Escolars que eren beneficiaris de l’ajuda completa el curs passat segurament, aquest curs, tindran ajuda amb menor quantia. “Amb açò valorem que les economies familiars han de comptar amb menys recursos per a mantindre la mateixa beca del curs passat”. Per això, la presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya MªDolores Tirado ha expressat: “Cal ser més pobre que el curs passat per a obtindre la beca completa de menjador escolar”.

Per a obtindre la beca incompleta del 70% ocorre el mateix, cal tindre una renda per càpita anual molt inferior respecte el curs passat.

Les beques de menjador del 100% són per a escolars que obtenen 19 i 20 punts amb una renda anual per càpita molt baixa. El llindar de la renda anual per càpita no pot superar el 786 euros mentre que el curs passat per a obtindre la beca completa de menjador s’accedia amb una renda familiar per càpita inferior a 1.407,26 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa