El País Valencià amb Carles Mateu i contra la repressió a la llengua

Veïns i valencians de tot arreu es concentren a Almenara per donar suport a aquest represaliat
27 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Almenara
 
Les mostres de suport al conductor condemnat per parlar valencià s’han vist aquest divendres reflectides en la concentració que ha tingut lloc a Almenara on centenars de persones han fet costat a Carles Mateu.
 
Sota el lema “tots som Carlets Mateu” Almenara i tot el País Valencià ha donat suport, mitjançat les xarxes socials i en la concentració d’aquesta vesprada a aquest militant d’Esquerra Republicana que ha estat comdenat a sis mesos de presó per parlar en valencià a una parella de la Guàrdia Civil.
 
Indignació i repressió han sigut les paraules més repetides per les persones que s’han concentrat a la Plaça 8 de març d’Almenara
 
Cal recordar que Carles Mateu és un veí d'Almenara a qui l’any passat la Guàrdia Civil decidí retirar-li tots els punts del carnet de conduir amb una denúncia falsa pel simple fet de parlar a l’agent corresponent en valencià.

El jutge, en primera instancia, va donar la raó a Carles Mateu. Ara, l’audiència l’ha condemnat a sis mesos de presó per desobediència a l’autoritat.

Les xarxes socials porten tota la setmana en marxa donant  suport a Carles Mateu amb l’etiqueta #totssomCarlesMateu a Twitter.
 
Carles Mateu, en declaracions a La Veu del País Valencià, ha declarat  que creu que tot el que li està passant “és surrealista”.
 
 

Mateu ha sigut contundent en les seues declaracions: “El que m’ha passat és el reflex de la repressió total de la llengua identitària; és una vegada més la submissió dels valencians des de fa 300 anys”.

Aquest veí d’Almenara ha contat a La Veu el “menyspreu” de la 'benemèrita' cap a la seua persona i cap a la seua llengua. Entre altres frases dels agents cal destacar: “Hábleme en español, estamos en España”.

Ara, Carles Mateu està estudiant, junt al seu advocat, les accions legals contra “aquesta repressió contra la identitat del País Valencià”.


 
next