Diari La Veu del País Valencià
La Universitat d’Alacant aprova un pla de capacitació docent en valencià
EFE / Alacant

El document, elaborat conjuntament pel Vicerectorat d’Estudis, Formació i Qualitat i el de Cultura, Esports i Política Lingüística, obeeix a “l’ordre publicada el passat 15 d’abril per la Conselleria d’Educació que atribueix a les universitats les competències per a expedir la capacitació docent en valencià i en llengües estrangeres”.

D’acord amb el pla aprovat per la UA, es dóna valor tant a les assignatures com a la resta de capacitats lingüístiques i professionals cursades amb anterioritat a l’entrada en vigor de la norma. L’objectiu és facilitar l’acreditació de capacitat per a impartir docència, tenint en compte criteris de qualitat i donant valor a les capacitats ja adquirides.



Per açò, entre altres mesures, s’ha previst incloure assignatures específiques perquè es puga aconseguir de manera automàtica. Segons el vicerector de Política Lingüística, Carles Cortés, es tracta de mesures consensuades per les cinc universitats públiques valencianes per a establir protocols d’actuació similars amb exigències comunes.

El document contempla també que les competències tant professionals com lingüístiques s’han d’acreditar en la llengua en la qual es vulguen capacitar. Per a aquelles persones que no tinguen coneixements acreditats, es dissenyaran plans formatius concrets en les diferents llengües.



D’altra banda, el Consell de Govern de la UA ha debatut sobre el pla d’increment del valencià i altres llengües en la docència per al període 2013-2016, així com la modificació del pla de Política Lingüística. Durant el seu informe, el rector de la UA, Manuel Palomar, ha convocat la reunió del claustre universitari per al pròxim 12 de novembre i ha anunciat que, en exercici de rendició de comptes a la comunitat universitària i a la societat, es presentarà, per primera vegada, l’informe de gestió, econòmic i financer de la Universitat d’Alacant, amb dades actualitzades a 31 d’octubre.



A més, Palomar ha recordat que durant el curs que s’inicia se celebrarà el 35 aniversari de la creació de la UA. Per a açò, s’estan organitzant activitats commemoratives, entre les quals ha destacat la creació d’una fototeca que reuneix més de 50.000 imatges, moltes cedides per fotògrafs professionals i mitjans de comunicació alacantins.



D’aquest projecte eixirà una exposició que mostrarà al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) l’evolució d’aquesta institució acadèmica en aquests 35 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa