Diari La Veu del País Valencià
EU acusa a Torró “d’actuar com Torquemada” pel trasllat de l’escultura de Miró
RedactaVeu / Gandia.

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha assenyalat que el trasllat de l’escultura ‘25 d’abril’ de l’artista Antoni Miró situada a la plaça del mateix nom a la ciutat de Gandia, “és un atac injustificat a la llibertat d’expressió i al patrimoni artístic i cultural de la ciutat. La carambola que proposa l’alcalde de Gandia demostra, per si encara quedava algun dubte, que les seues raons són purament ideològiques”. Esquerra Unida reclama a l’ajuntament de la capital de la Safor que no execute el trasllat.

El parlamentari d’esquerres afirma que el trasllat al parc País Valencià de l’obra de l’artista alcoià, “serveix a l’alcalde de Gandia per canviar-li el nom i, així, esborrar aquesta denominació de la toponímia de la ciutat”.

El diputat d’EUPV afegeix: “no entenem per què el terme ‘País’ provoca urticària als líders populars. Només pot ser per les seues connotacions identitàries. Durant anys, ni l’escultura ni el nom del parc han fet cap mal a la ciutadania de Gandia i ara el PP pren una decisió que sols aprofita per reobrir debats. Sembla que l’alcalde vol fer punts de cara a una direcció del PPCV que, davant la manca d’alternatives per a resoldre els problemes dels valencians, s’ha decidit a revifar els enfrontaments identitaris entre els valencians. Un autèntic despropòsit”.

Esquerra Unida exigeix que l’alcalde faça un pas enrere “i s’evite polèmiques innecessàries no portant a terme aquesta agressió injustificable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa