Diari La Veu del País Valencià
La Fe de Campanar tanca 23 llits d’hospitalització de crònics
RedactaVeu / València

La direcció d’infermeria de l’Hospital La Fe de Campanar ha comunicat al personal del centre el tancament definitiu d’una de les plantes, amb 23 llits d’hospitalització de llarga estada, i el trasllat forçós d’una part de la plantilla a l’hospital de Malilla per al proper dia 1 d’octubre. Es dóna la circumstància que aquesta planta va ser tancada amb l’excusa del pla de vacances, on es preveia el seu tancament temporal, per estalviar en substitucions de personal, segons ha denunciat Intersindical Salut.

Per part de la direcció s’argumenta que ha baixat l’índex d’ocupació de llits i que, en no disposar de laboratori d’urgències, no poden garantir un adequat tractament de les necessitats assistencials de les persones ingressades. La realitat, però, és ben diferent: “l’índex d’hospitalització està baixant perquè estan derivant els ingressos als hospitals Dr. Moliner i Pare Jofré i pel que fa al laboratori, al qual fan referència, també es va tancar temporalment per les vacances”, expliquen les mateixes fonts.

Aquesta decisió de la direcció es dóna de forma sobtada, a poc més d’una setmana de fer-se efectiva, sense cap negociació prèvia amb les organitzacions sindicals i sense que, a hores d’ara, el personal afectat tinga la més mínima informació sobre quin serà el procediment a seguir pel trasllat forçós, a quins llocs de treball seran destinats, si es respectaran els torns de treball actuals, així com els drets retributius que tenen consolidats. Aquesta mesura afecta directament un total de dotze auxiliars d’infermeria, un 30% de la plantilla d’aquesta categoria; a la categoria d’infermeria, però, es farà de forma diferida, on es procedirà a una reducció de la plantilla aprofitant jubilacions i l’amortització d’aquestes places.

S’incompleix de forma “flagrant” tota la normativa en matèria de provisió de llocs de treball

Per a Intersindical Salut, aquesta mesura incompleix de forma flagrant tota la normativa en matèria de provisió de llocs de treball, vulnera els drets laborals del personal i fa palesa una forma d’actuar, per part de la direcció, totalment autoritària, amb premeditació i traïdoria. Intersindical Salut acusa la direcció d’actuar de forma premeditada i d’ocultar la vertadera intenció que és tancar definitivament l’Hospital de La Fe de Campanar.

Intersindical Salut exigirà el respecte escrupolós de la normativa en matèria de selecció i provisió de llocs de treball i dels compromisos adquirits amb el personal i els i les usuàries. A més a més, repta la Conselleria perquè faça públiques quines són les seues previsions sobre el futur de l’Hospital La fe de Campanar i quins són els interessos que s’amaguen darrere d’aquestes decisions.

Comparteix

Icona de pantalla completa