Diari La Veu del País Valencià
La patronal creu lamentable que no hi haja acord dels partits en finançament
EFE / València

“Crec que hem estat demanant i pregant massa temps. Ara és el moment d’exigir, perquè no ens han fet cas quan hem demanat i hem pregat, i com no estem dient res que siga un disbarat ni que siga injust, hem d’exigir”, ha assenyalat després d’inaugurar una jornada sobre la gestió de serveis públics.

Per al president de la patronal, el finançament autonòmic “no hauria de ser objecte de debat polític”, ja que és “evident i obvi” que el País Valencià necessita una millora, per la qual cosa els partits no haurien de plantejar “cap trava per a posar-se d’acord en allò fonamental”.

Segons el president de Cierval, “allò fonamental” és que els valencians tinguen “un finançament just”, atés que la seua renda per càpita està “lluny” de la mitjana nacional i rep per exemple 500 euros menys que altres territoris de l’Estat, per la qual cosa almenys hauria de rebre la mitjana.



“El sentit comú diu que un bon govern ha de promoure la igualtat entre els diferents territoris”, ha assenyalat González, qui ha afegit que “açò no s’aconsegueix donant menys al que menys té, perquè cada vegada tindrà menys, sinó just el contrari”.

El segon aspecte “fonamental” al seu judici és que ha d’haver-hi “una condonació” de tot o part del denominat deute històric, ja que eixa situació ve de fa molts anys i “no és un problema” d’un partit o d’un altre, ja que ha ocorregut “amb tot tipus de colors polítics, ací i a Madrid”.

“Demanem un esforç de sensatesa i d’unitat per a avançar en eixa direcció”, ha indicat el dirigent de la patronal, qui ha insistit: “Estem demanant el que és nostre”. En la seua opinió, si el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “diu que està exigint enèrgicament” la millora del finançament, “està fent el que ha de fer, però hi ha una cosa que és evident: no ho tenim. Per tant, no podem baixar la guàrdia i hem de seguir insistint”.

Per açò, ha insistit que la societat civil i el Govern valencià exigisquen “amb fermesa” la millora, i a més cal unir una “labor de pedagogia” per a explicar a la resta de les comunitats autònomes “els fonaments” de l’exigència.

“Hi ha un fet real: rebem menys finançament que els altres. És que estem a la cua. Que ningú pretenga que jo em conforme amb estar a la cua, perquè no”, ha asseverat el president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa