Diari La Veu del País Valencià
Castelló reclamarà que es resolga per fi la declaració de BIC de les Normes
RedactaVeu / Castelló.

El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat que hui dijous el plenari aprovarà per unanimitat la declaració institucional que exigeix una resolució immediata de la declaració de BIC de les Normes de Castelló, quasi tres anys després que el mateix Ajuntament la sol·licitara.

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha lamentat que “des de Conselleria se’ns continue responent, l’última vegada el 13 de setembre, que l’aprovació de BIC de les Normes de Castelló es trobe pendent perquè “els tècnics estan avaluant els distints informes recopilats en tràmit d’emissió d’informes, un tràmit que ja dura anys i que sembla una excusa per demorar allò que és de justícia”.

Vicent Marzà ha recordat que “al novembre de 2010, i a proposta del nostre Grup, el plenari de l’Ajuntament de Castelló va acordar, per unanimitat, sol·licitar a la conselleria de Cultura i Esports la incoació d’expedient per tal de declarar les Normes de Castelló Bé d’Interés Cultural, dins la categoria de Béns Immaterials. Tan sols van passar tres mesos perquè tant la UJI com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, òrgans consultius de la Generalitat, informaren favorablement a aquesta declaració. Malgrat açò, les Normes continuen sense haver estat declarades BIC”.

Vicent Marzà ha manifestat que “entenem que uns informes que fa dos anys i mig que van ser emesos haurien d’estar ja valorats i que el retard de vora tres anys en declarar BIC les Normes de Castelló és injustificable”.

El portaveu de Compromís per Castelló ha manifestat que “esperem que la reclamació per part de l’Ajuntament de Castelló servisca per desbloquejar d’una vegada per totes la declaració de BIC de les Normes de Castelló. Les Normes van representar en el seu moment, un pas decisiu tant per a normativitzar la llengua, com per a unificar les distintes parles del País Valencià, Catalunya i les Illes. Un pas decisiu que es va produir a Castelló i és ara Castelló qui reclamarà que allò acordat s’execute sense més dilació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa