Diari La Veu del País Valencià
Un ERO d’alts càrrecs al Govern valencià
RedactaVeu / Pais Valencià

El portaveu adjunt del PSPV i portaveu en la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat en Les Corts, Rafael Rubio, ha exigit al Consell que “seguisquen l’exemplaritat de càrrecs públics que tant proclama el president Alberto Fabra i comencen per fer un ERO d’alts càrrecs del Govern valencià, comencen per suprimir el 50% d’assessors de presidència i per no gastar els diners en un cuiner o un entrenador personal”.

Així s’ha referit Rubio durant la presentació de les propostes dels socialistes sobre regeneració democràtica i que plantegen, entre altres coses, que tots els diputats publiquen les seues declaracions de la renda i de patrimoni a la pàgina web de Les Corts perquè “de moment solament Fabra ha publicat la seua i falten més de 50 diputats del PP per publicar-la”. Per açò, ha apuntat que “si no tenen res que ocultar haurien de publicar-les immediatament” i ha demanat també que “es prohibisca el pagament de sobresous a qualsevol càrrec públic que desenvolupe les seues funcions en representació d’aquesta Comunitat”.

Els socialistes han presentat una bateria de propostes per a incrementar la transparència i han plantejat diversos punts que hauria d’incorporar la Llei de Transparència anunciada per Fabra com que “es remeta la informació que sol·liciten els grups de l’oposició perquè ens hem trobat amb respostes en negre quan hem preguntat pels impactes de la F-1 o simplement ens contesten alguna cosa que no preguntem”. A més, el PSPV també planteja que es modifique la Llei Electoral Valenciana perquè els candidats a la presidència de la Generalitat de tots els partits siguen triats per primàries obertes”.

D’altra banda, pel que fa a la funció pública, ha lamentat que Fabra “solament va dir el que especifica la mateixa llei: que pagarà la paga extra als funcionaris”. No obstant açò, els socialistes van més enllà i sol·liciten que “es retorne el concepte de dignitat als funcionaris i s’elabore un catàleg de malalties pel qual es complementen els ingressos als funcionaris que per una malaltia greu veuen minvats els seus ingressos”. A més, també han demanat que “es cobrisquen les baixes per jubilació en aquells serveis sensibles perquè afecten a educació i sanitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa