Diari La Veu del País Valencià
L’electricitat als pous de reg s’ha encarit un 15% de mitjana
RedactaVeu / País Valencià.

La Unió de Llauradors alerta que després de la reforma energètica del ministeri d’Indústria que va entrar en vigor el passat mes d’agost, l’electricitat als pous de reg s’ha encarit de mitjana un 15% per als regants valencians, cosa que en el transcurs dels últims anys no ha parat d’augmentar.

Tenint en compte que la despesa elèctrica representa aproximadament més del 30% dels costos del sector agrari, és molt important reduir-la, encara que les complicacions són cada vegada més importants i així es resta competitivitat a l’agricultura de regadiu. Des que el Govern va suprimir les tarifes especials per a reg en 2008, la factura elèctrica per als regants del País Valencià no ha parat de pujar mentre els preus que perceben per les seues produccions han baixat o com a molt s’han estancat.

Davant açò, la Unió aposta per un model tarifari ajustat al consum real i no als puntuals pics, que es pague només per la potència real registrada i no per la teòrica contractada per a evitar la despesa d’un servei que no s’utilitza fora de l’època de reg que va d’abril a octubre fonamentalment.

Comparteix

Icona de pantalla completa