Diari La Veu del País Valencià
Puig anuncia un ‘Llibre blanc’ per a impulsar l’educació
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat que el PSPV realitzarà un ‘Llibre Blanc d’inversions per a la millora de l’Educació’ a tot el País Valencià i “molt especialment a la ciutat de València” en la qual existeix, segons ha exposat, “un problema gravíssim de desigualtat i d’exclusió social que augmentarà en el futur si no es prenen decisions valentes que superen aquest embós en el qual viu la Generalitat”.

En aquests termes s’ha expressat Puig després de participar en una reunió a València, per a valorar l’inici del curs escolar al barri de Torrefiel i les possibles accions polítiques a dur a terme, al costat del sotssecretari d’Educació, Miguel Soler; el portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Joan Calabuig; el regidor socialista a l’Ajuntament de València, Félix Estrela; representants de les AMPA del col·legis Torrefiel, Antonio Machado, Sanchis Guarner i de l’IES Ballester Gozalbo, i la representant de la Plataforma per l’Educació Pública de Torrefiel. Puig ha afirmat que “tots coincideixen que aquest és el pitjor inici de curs en 20 anys, amb menys professors, increment d’alumnes per aula, i retallada de beques i d’ajudes a llibres i menjador”. D’aquesta manera, ha dit que el sistema d’educació pública se sosté per “l’esforç i la dedicació dels professors i dels pares i mares”.

Pla València de Renovació de centres educatius

Puig ha assegurat que ha sigut “especialment estimulant i interessant” la reunió que ha mantingut en la qual s’ha pogut constatar que “la Generalitat ha abandonat l’educació pública a la ciutat de València”, la qual cosa és, ha insistit, “una anàlisi objectiva de la realitat”.

Per aquests motius, els socialistes a l’Ajuntament de València plantejaran una moció divendres que ve que contempla el ‘Pla València de Renovació de centres educatius’ que inclou “una auditoria de tots els centres escolars, especialment per aquells que tenen més de trenta anys” que són el 47% de les instal·lacions actuals. Igualment, el pla comporta l’engegada d’un pressupost per a la rehabilitació i reforma amb dotació econòmica també per part del consistori municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa